Lignit doneo profit

Izvor:   rbkolubara.rs

Neto dobit „Kolubare” nešto iznad dve milijarde dinara u 2011. godini

U 2011. godini, prema finansijskom izveštaju Rudarskog basena „Kolubara”, privredno društvo je ostvarilo neto dobit od dve milijarde deset miliona dinara, što se može oceniti veoma dobrim poslovnim uspehom u bilansu stanja. Uprkos planiranom manjku od 1,6 milijardi, „Kolubara” je ostvarila pozitivan finansijki rezultat, rečeno je na 43. sednici Skupštine Rudarskog basena „Kolubara”, pri odobravanju finansijskog izveštaja RB „Kolubara” za 2011. godnu.

RB Kolubara

Prema rečima Slobodana Mitrovića, predstavnika EPS-a kao osnivača u Skupštini RB „Kolubara”, nova procena vrednosti osnovnih sredstva dala je bolju sliku o preduzeću u odnosu na prethodnu godinu, objekivno stanje je značajno bolje u odnosu na raniji period.

– Svake godine troškovi su sve više pod kontrolom, znatno su smanjeni u prošloj godini, promena cene uglja za široku potrošnju značajno je uticala na dobar rezultat u prihodima. Ovim načinom rada, kada imamo konstantno povećanje tehničke efikasnosti, povećanje izvršenja bilansa planova potrebnih za ostvarenje elektroenergetskog bilansa, pokazali smo apsolutnu zrelost u izvršenju planova – istakao je Mitrović.

Na sednici Skupštine doneta je i odluka o prodaji plastike, plastične ambalaže, starog papira i kartona putem javnog nadmetanja, kao i odluka o pomoći u radovima Rudarsko-geološkom fakultetu Beogradskog univerziteta za školski rudnik „Crveni breg”, na Avali. Reč je o rudniku podzemne eksploatacije koji je zatvoren 1952. godine i sada je istraživački centar za obuku studenata.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...