Borski basen vratio dug Rusima

Izvor:   Novosti

Posle više od 12 godina RTB "Bor" isplatio je Euroaksis banci iz Moskve dug od šest miliona evra. Još se pregovara o dugovima prema Standard banci i „Mitilineosu“

Rudarsko-topioničarski basen (RTB) „Bor“ isplatio je dug ruskoj Euroaksis banci iz Moskve, star više od 12 godina. Po saznanjima „Novosti“, borska kompanija je, početkom godine, na račun nekadašnje Veksim banke uplatila šest miliona evra.

Euroaksis banka je jedina imala izvršne sudske presude protiv RTB, budući da su kredite koje su odobravali borskoj kompaniji obezbedili - hipotekom nad poslovnim objektima koji su u vlasništvu najvećeg srpskog proizvođača bakra i zlata!

Istovremeno, nastavljaju se pregovori o regulisanju duga koji RTB ima prema londonskoj Standard banci i grčkoj kompaniji „Mitilineos“, koji su procenjeni na gotovo 100 miliona evra.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...