I Krkobabić traži novog vlasnika Smederevske železare

Izvor:   Danas

Posle povlačenja US stila, potrazi za novim vlasnikom Smederevske železare pridružio se i najstariji član Vlade Srbije, Jovan Krkobabić

Posle povlačenja US stila, potrazi za novim vlasnikom Smederevske železare pridružio se i najstariji član Vlade Srbije. Jovan Krkobabić trebalo bi - kako Danas saznaje - da se u toku ove nedelje sastane sa visokom delegacijom jedne od najvećih ukrajinskih energetskih grupa i vodećih proizvođača čelika u regionu.

Krkobabićev sagovornik pored čeličana ima i sopstvene rudnike uglja, a proizvodi koks što su i ključni uslovi za budućeg vlasnika jedine srpske železare. Ovaj proizvođač visoko kvalitetnih vrsta čelika ostvario je u prošloj godini nešto više od dve milijarde dolara prihoda, dok je neto dobitak u 2011. bio dvostruko veći nego u 2010 godini. Svoje proizvode plasira kako u EU tako i zemljama Azije i Južne Amerike.

Iza ove ukrajinske grupacije ne stoji Rinat Ahmetov, ukrajinski biznismen, u ovdašnjim medijima više puta najavljivan kao budući vlasnik Smederevske železare.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...