Početak rada železare u prvoj polovini marta

Izvor:   Tanjug

Železara Smederevo planira pokretanje proizvodnje u prvoj polovini meseca marta, nakon dopreme dovoljne količine sirovina

Železara Smederevo planira pokretanje proizvodnje u prvoj polovini meseca marta, nakon dopreme dovoljne količine sirovina, saopšteno je danas Tanjugu.

Pokretanje proizvodnje umnogome će zavisiti od stabilnosti transportnog sistema naše zemlje koji je ključni faktor dopreme, istakli su u železari.

Zbog nevremena i nemogućnosti snabdevanja sirovinama, 10. februara privremeno je obustavljena proizvodnja u Železari Smederevo stavljanjem druge visoke peći na "tihi hod".

Zalihe koksa i rude nisu dozvoljavale nesmetan proces proizvodnje zbog čega je odlučeno da se privremeno obustavi proizvodnja.

Vlada Srbije je 31. januara postala vlasnik Železare Smederevo kada je za jedan dolar otkupila od prethodnog vlasnika, američke kompanije Ju-Es stil, koja je zbog loših poslovnih rezultata odlučila da se povuče iz Srbije.

Premijer Mirko Cvetković ranije je rekao da vlada nema nameru da bude vlasnik i upravljač Železare Smederevo i da bi bilo dobro što pre pronaći strateškog partnera.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...