Novi oglas za nikšićku Željezaru

Izvor:   Tanjug

Javno nadmetanje za prodaju Železare Nikšić biće održano 26. marta u podgoričkom Privrednom sudu, a početna prodajna cena je 21 milion evra.

Stečajni upravnik nikšićke Željezare Veselin Perišić raspisao je u utorak novi oglas za privatizaciju te kompanije, a početna prodajna cena je 21 milion evra.

Javno nadmetanje za prodaju Železare Nikšić biće održano 26. marta u podgoričkom Privrednom sudu.

To je drugi oglas za prodaju nikšićke Željezare, čija imovina je prethodno nuđena za 30 miliona evra, ali nije bilo zainteresovanih kupaca.

Iz Željezare u Nikšiću koja se već osam meseci nalazi u stečaju, ranije je saopšteno da je cilj četvrte privatizacije da fabrika dobije strateškog partnera. Poslednji vlasnik je holandska kompanijaMontenegrospešliti stils, kojaje napustila Železaru u proleće 2011.

Nekadašnji nikšićki ginant, koji je zapošljavao više hiljada radnika, četvrtu privatizaciju dočekaće sa svega 320 radnika.

Proizvodnju u Željezari od 15. maja prošle godine organizuje nikšićka kompanija Neksan.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...