Antić: Srbija je većinski vlasnik Trepče

BM

Svaki razgovor o Trepči, a oni će morati da budu pokrenuti, dočekujemo spokojno, uvereni u snagu naših argumenata, a to je pre svega nepobitno većinsko vlasništvo, ocenio je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Srbija neće dopustiti otimanje svoje imovine, što upravo odlukama o nezakonitom otimanju Trepče pokušava prištinska vlast, izjavio je Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike u Vladi Srbije.

Svaki razgovor o Trepči, a oni će morati da budu pokrenuti, dočekujemo spokojno, uvereni u snagu naših argumenata, a to je pre svega nepobitno većinsko vlasništvo u Trepči, ocenio je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

„Nema nikakve sumnje da je Srbija većinski vlasnik Trepče. To je činjenica koju moraju da uvažavaju svi u svetu, tako da bilo kakvi razgovori o Trepči ne mogu da budu vođeni bez učešća Vlade Republike Srbije. Od početka dijaloga sa Prištinom, otvarali smo pitanje imovine, i predsednik Vučić je lično to pitanje stavljao na sto, ali razgovori o ovim pitanjima su stalno odlagani”, kazao je ministar Antić.

Srpski minister rudarstva je istakao da „to što se u Prištini ponovo odlučuje o nezakonitom otimanju Trepče, neće imati nikakve trajne posledice. Srbija će nastaviti da insistira da se kroz dijalog razgovara o imovini, pri čemu je pitanje Trepče za nas jedno od najvažnijih. Kao i do sada, Srbija će brinuti o Srbima koji rade u Trepči, kao i o poslovanju i razvoju te kompanije.”


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...