Grčić: Bez rudara nema energetske bezbednosti Srbije

BM

Samo rudari znaju koliko je truda, snage, znanja i požrtvovanosti potrebno da bi građani i privreda Srbije bili energetski sigurni, svakog dana u godini, i danju i noću, po velikim vrućinama i hladnoćama, kiši i blatu,” poručio je Milorad Grčić, v. d. direktor Elektroprivrede Srbije povodom 6. avgusta Dana rudara.

Predani rad rudara „Elektroprivrede Srbije“ oslonac je stabilne proizvodnje uglja i električne energije u Srbiji. Svaki put rudari su dokazali da odgovornost, hrabrost i posvećenost poslu pobeđuju svaki izazov. Za težak posao se kaže da je rudarski, ali samo rudari znaju koliko je truda, snage, znanja i požrtvovanosti potrebno da bi se uspešno uradio taj posao, da bi građani i privreda Srbije bili energetski sigurni, svakog dana u godini, i danju i noću, po velikim vrućinama i hladnoćama, kiši i blatu,” poručio je Milorad Grčić, v. d. direktor Elektroprivrede Srbije povodom 6. avgusta Dana rudara.

Čestitajući rudarima njihov praznik Grčić je istakao: “Svestan važnosti vašeg posla želim da vam poručim da stručni, vredni i predani rudari imaju sigurnu budućnost u EPS-u. Zahvaljujem vam se u ime Elektroprivrede Srbije i želim vam dobro zdravlje i mnogo uspeha u radu uz rudarski pozdrav – srećno.”

Svake godine oko 70 odsto električne energije proizvede se iz uglja koji se iskopa na površinskim kopovima EPS-ovih ogranaka „Kolubara“ i „Kostolac“.

Rudari EPS-a su za šest meseci 2018. godine otkopali oko 16,6 miliona tona uglja, što je za jedan odsto više od plana.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...