Srbija prepuna industrijskog otpada

Izvor:   Tanjug

U istorijski industrijski otpad spadaju otpaci nastali radom fabrika u prošlosti, a u Srbiji ga ima više od milion tona. Stručnjaci upozoravaju na ozbiljne incidente s nesagledivim posledicama za budućnost, ukoliko se neki od tih otpada uskoro ne zbrine na propisan način, reciklažom, na primer.

U Srbiji postoji više od milion tona istorijskog industrijskog otpada, a svake godine stvara se od 150.000 do 200.000 tona novog opasnog industrijskog otpada, saopštila je beogradska kompanija Junirisk.

Pod pojmom opasni otpad podrazumeva se sav onaj otpad koji, nekontrolisano odložen, može na neki način da ugrozi životnu sredinu, dok u istorijski otpad spadaju otpaci nastali radom fabrika u prošlosti, ali o kome sada, neretko, niko ne brine.

- Ukoliko se neki od tih otpada uskoro ne zbrine na propisan način, može doći do ozbiljnih akcidenata s nesagledivim posledicama za budućnost – upozoravaju iz Juniriska, firme koja je obeležava pet godina rada.

Poligon Juniriska, sa postrojenjem za reciklažu opasnog industrijskog otpada, za čiji rad poseduje integralnu dozvolu za upravljanje otpadom od nadležnog Ministarstva, ispunjava sve međunarodne standarde.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...