Uskoro jedinstvena reciklaža na Balkanu

Izvor:   Beta

Kod Batočine se 21. marta otvara fabrika za reciklažu višeslojne ambalaže za napitke, prva te vrste na Balkanu, gde će godišnje moći da se preradi 7.500 tona ambalaže

Direktori kompanije Berzan plast i Tetra pak otvoriće u Brzanu, kod Batočine 21. marta prvu srpsku fabrika za reciklažu višeslojne ambalaže za napitke, najavio je Rade Simić, direktor Brzan plasta.

„Investicija je vredna 2,5 miliona evra, u fabrici će raditi 30 ljudi, a godišnje će moći da se preradi 7.500 tona ambalaže“, kazao je Simić agenciji Beta.

Postoji mogućnost da se kapacitet fabrike poveća na 15.000 tona godišnje, kaže Simić, što će, značiti i dodatno zapošljavanje 10 do 15 ljudi.

Simić je kazao da će pogon u Brzanu biti prva fabrika te vrste na Balkanu, koja će moći da postane i regionalni centar za recikliranje takve ambalaže.

Već postoje domaći i inostrani kupci koji su zainteresovani za plastične i papirne reciklate koji će se dobijati u toj fabrici, kaže Simić ali nije želeo da iznosi detalje.

Najavljeno je da će otvaranju fabrike prisustvovati Boris Tadić, predsednik Srbije i Oliver Dulić, ministar za zaštitu životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...