Niš čisti divlje deponije

BM

Iz gradske kase Niša biće izdvojeno skoro sedam miliona dinara za čišćenje većine divljih deponija i ozelenjavanje prostora na kojima su se one nekada nalazile kako bi građani stekli naviku da na tim mestima više ne bacaju smeće. (foto: Južne vesti / Čitalac)

Veće grada Niša odobrilo je u sredu skoro sedam miliona dinara za čišćenje 30 divljih deponija na području grada i za ozelenjavanje šest lokacija na kojima su se nekada nalazile divlje deponije.

Ivana Krstić, sekretarka za zaštitu životne sredine u Nišu rekla je da 30 divljih deponija obuhvaćenih ovim planom predstavlja većinu takvih deponija na teritoriji grada, prenosi Beta.

“Predlog lokacija koje treba očistiti dale su gradske opštine. Divlje deponije se uglavnom nalaze na seoskom području”, izjavila je Krstićeva naglašavajući da je ozelenjavanje zemljišta na kome su se nekada nalazile divlje deponije način da građani steknu naviku da na tim mestima više ne bacaju smeće.

Bratislav Vučković, direktor Javnog komunalnog preduzeća Medijana je podsetio da se iz gradske kase svake godine izdvajaju značajna sredstva za čišćenje divljih deponija.

“Prošle godine smo za to utrošili tri miliona dinara, ali smo u jednoj od prethodnih godina za čišćenje ovih deponija utrošili čak 20 miliona. Bilo bi mnogo pametnije da se novac koristi za izgradnju dečijih i sportskih terena umesto da se ovako troši. Nedostatak komunalne svesti građana je, nažalost, naša stvarnost na jugu Srbije, naročito u ruralnim područjima. kontejneri su postavljeni u 32 od 68 niških sela, ali neretko i u tim selima meštani prave divlje deponije, obično pored reka i potoka”, rekao je Vučković najavljujući da je u planu da sva sela dobiju kontejnere, tako što bi oni delom bili prebačeni iz gradskog jezgra, dok bi u samom gradu bili izgrađeni podzemni kontejneri.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...