RAJSKA BAŠTA - L'Anse Source D'Argent

Priredio:    M. Aksentijević

(Vodič kroz najlepše plaže na svetu)

Gde se nalazi: La Digue, Republika Sejšeli, Indijski okean

Kada ga posetiti: od maja do novembra

Aktivnosti: zabavni ribolov, ronjenje, ili samo izležavanje na roze granitnim stenama, pod palmama i na belom pesku na plaži koja je verovatno najslikanija plaža na svetuOstvro La Digue leži 65 kilometara severoistočno od Mahe. Uobičajeni put da se dodje do La Digue od Mahe je uzimanje Cat Coco katamarana: prvo do Praslin a zatim do La Digue sa brodom na jedra. Cat Coko vam oduzima oko sat vremena i košta oko 100 US dolara u jednom pravcu.

Na ostrvu La Digue živi 2.000 ljudi i oni su svoj život organizovali vrlo ležerno - malo ribolova, poneka farma i mnogo uživanja u vrlo isplativoj trgovini voćem sa turistima. Sa obalom od šećer-belog peska i zaslepljujućim smaragdnim vodama, La Digue je izgubljen raj na zemlji.Život na ostrvu je veoma opušten, on je spor kao što su spora i volovska kola koja su tradicionalni način transporta na ostrvu. Ona obično čekaju na doku luke i koštaju okvirno oko 300 rupees (56 US dolara) ako ih iznajmite na pola dana. Ali njihov spor hod nije ono što gomile turista traže na ostrvu: po Travel Channelu i po izjavama slavnih posetilaca ostrva, L'Anse Source D'Argent je najbolja plaža na svetu, sa velikim roze granitnim stenama (koje menjaju boju tokom dana), zanimljivim zalivima, sa palmama visokim oko 12 metara i sa belim peskom na plaži. Novinari i mnogobrojne turističke brošure je nazivaju Rajskom baštom, ona je takodje najslikanija plaža na svetu. L'Anse je mesto gde su snimljene reklama za Bounty čokoladu i Bacardi.Iako je javna plaža, morate ići kroz Nacionalni park da bi došli do nje, što košta 5 evra po osobi. Tamo nema hotela na plaži zato što je to zaštićena zona, medjutim kupanje je dozvoljeno (bez toplesa ili nudista), možete praviti piknik ili ići na ronjenje. Voda je tako providna da ne treba maska da bi videli ribe kako plivaju preko korala.Ako vam je ovih luksuznih uživanja dosta, možete otići brodom koji ima stakleno dno u razgledanje neverovatnog sveta korala - ovo je nezaboravan doživljaj zbog neverovatne providnosti vode; ili osetiti kakav je običan radni dan ribara i isploviti sa jednom ribarskom barkom. Game fishing je vrlo popularan na Sejšelima zbog velike dubine Indiskog okeana u tim vodama.Tu se može naći tuna, "sailfish", i po Ernest Hemingwayu mnogo hvaljena riba - Blue Marlin.

Izvor: http://www.pilotguides.com


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...