NAJLEPŠI HOTEL - U ZLATE STUDNY

MK

Anketa portala TripAdvisor o najlepšem hotelu na svetu (foto: soba hotela U Zlate Studny)

Najlepši hotel na svetu, prema glasovima korisnika najposećenijeg svetskog turističkog portala TripAdvisor, jeste praški hotel "U Zlate Studny" ("Kod zlatnog studenca") koji je i lane bio prvi u ovakvoj anketi.


Najbolji hotel nalazi se u Pragu

Na drugom mestu je hotel Anastasis Apartments u mestu Imerovigli u Grčkoj, a na trećem Riad Le Calife u marokanskom gradu Fes (medju prvih 25, nema nijednig hotela iz bivše Jugoslavije).


Hotel Anastasis Apartments u Grčkoj

Analitičari skreću pažnju da se u deset najlepših hotela sveta nije probio nijedan američki.


Hotel Riad Le Calife u Maroku

Evropa u prvih 10 ima šest predstavnika, Afrika, Karibi, Južna Amerika i Azija po jednog.


Hotel Al Ponte Antico u Veneciji

Posle prve trojke, slede do desetog mesta: Al Ponte Antico (Venecija), La Villa Marbela u španskoj Marbeli, hotel Prinsenhof Bruges u belgijskom Brižu, The Tuscany u Providencialesu (Karibik), Los Altos De Eros, Tamarindo (Kostarika), Cocao Island Resort na Maldivskim ostrvima i hotel Britania u portugalskom Lisabonu.

Hotel U Zlate Studny nalazi se na tzv Maloj strani u Pragu, na levoj obali Vltave, ispod samih zidova Hradčana, i nije ni u jednom hotelskom lancu. Ima svega 19 soba, ali dugu i slavnu istoriju od preko 500 godina, u njemu je, izmedju ostalih, živeo slavni astronom Tycho Brahe. Cene za sobe se kreću od 254 do 700 eura. Restoran ovog hotela je, takodje, osvajao prva mesta u anketama TripAdvisora u kategoriji restorana.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...