KRISTALNA VODA KARIBA

Priredio:    M. Aksentijević

Najlepše plaže na svetu: Orient Beach, Saint Martin

Saint Martin je tropsko ostrvo na severu Kariba, oko 300 km istočno od Puerto Rico.

Površine 82 kvadratna kilometra, ostrvo je podeljeno na pola tako da polovina pripada Francuskoj a polovina Holandskim antilima. To je najmanje naseljeno morsko ostrvo koje je podeljeno izmedju dve nacije.U zavisnosti ko priča ili ko je više proputovao odgovor bi verovatno bio drugačiji. Ali za jedno nema sumnje da je Orient Beach, St.Martin, takodje poznata kao "Saint Tropez Kariba", fantastična plaža. Ako ste bili u St. Martin, i odseli sa holandske strane - žao nam je - spektakularna plaža je na francuskoj strani. Svaki stanovnik ostrva zna gde je ovo mesto, zato nemojte biti stidljivi, pitajte i dobićete uputstva kako je naći.Puna tri kilometra mekog belog koralnog peska, i vode koja izgleda kao da gledate u kristal, čini Orient Beach stvarno nečim što je posebno.

Orient Beach je postala poznata zato što - prvo, ona je bitno mesto za odmor u turama krstarenja i drugo, odeća je postavljena kao opcija sa ili bez nje. Drugi razlog čini je na Internetu jednim od najpopularnijih termina za pretragu plaža.Postoje delovi plaže poznati kao toples. Drugi delovi su poznati kao porodični, i treći takozvani odeća, po izboru.

Najbolji restorani na ostrvu se nalaze na Bay of Grand Case. Ovo je mesto gde možete dobro jesti a takodje se možete i kupati.Ostrvo St. Martin i Orient Beach nude windsurf, ronjenje, jetsky, jedrenje, dubinski ribolov...

Na ostrvu kažu: "Ostavi sve iza sebe i pobegni u raj sa obalom od belog peska i kristalno čistom vodom. Uživaj u spokojstvu našeg ostrva i slobodi našeg naturističkog odmarališta gde je nošenje odeće neobavezno".

Izvor: http://www.threebestbeaches.com


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...