Krenuo Vrabac servis

BM

„Vrabac servis”, električna vozila za prevoz građana u centru Beograda počeo da funkcioniše uz podršku NIS-a.

Električna vozila namenjena prevozu građana u centru Beograda u okviru „Vrabac servisa” prevezla su u subotu prve putnike. Ova atraktivna usluga građanima je omogućena uz podršku kompanije NIS koja je sa Udruženjem „Moja Srbija, moj izbor” realizovala projekat nabavke četiri vozila na električni pogon. Linija „Vrabac servisa” je duga oko 2,5 kilometra i ima ukupno osam stajališta, a ova usluga će biti besplatna za sve korisnike. Jedno od vozila uređeno je za prevoz osoba sa posebnim potrebama.

NIS je u ovaj projekat uložio oko 15 miliona dinara, želeći da građani glavnog grada dobiju još jedan atraktivan servis, koji istovremeno doprinosi unapređenju zaštite životne sredine u centru Beograda. Saradnja NIS-a i Udruženja „Moja Srbija, moj izbor” ostvarena je u okviru korporativnog programa „Zajednici zajedno” putem kog je NIS u prethodnih 11 godina u razvoj lokalnih zajednica širom Srbije uložio više od milijardu dinara.

Svečanom puštanju u rad servisa prisustvovali su Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora i direktor Funkcije za odnose sa državnim organima i korporativne komunikacije NIS-a, Andreja Mladenović, pomoćnik gradonačelnika Beograda i Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine Grada Beograda.

nis

„NIS je kao društveno odgovorna kompanija prepoznao da nije moguć razvoj naše kompanije bez razvoja zajednice u kojoj poslujemo. Mi poslujemo u čitavoj Srbiji, ali, za naše poslovanje Beograd je posebno važan grad. Takođe, već 10 godina imamo program saradnje sa Gradom Beogradom, imamo niz različitih projekata čiji je cilj poboljšanje kvaliteta života naših građana. Za nas je mogućnost da doprinesemo daljem razvoju Beograda privilegija i sigurno je da ćemo u tom pravcu nastaviti da sarađujemo sa našim partnerima“, rekao je Vadim Smirnov.

Andreja Mladenović je istakao da Beograd, zahvaljujući kompaniji NIS, na poklon dobija četiri vozila na električni pogon, osposobljena  da voze putnike u pešačkim zonama,  ali i u aktivnom saobraćaju.

„Ovaj servis je zahvaljujući programu „Zajednici zajedno“ kompanije NIS potpuno besplatan za sve korisnike. Nadam se da će svi oni koji žive u  centralnoj pešačkoj zoni,  kao i svi građani i turisti koristiti uslugu „Vrapca“. Ja se nadam da će ovaj servis početi da živi i na nekim drugim lokacijama u gradu i da će ovaj servis biti jedan od ponosa i simbola grada u budućnosti“, rekao je Mladenović.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...