Srpsko leto počelo u Vrnjačkoj Banji

D. Ćirović

Promotivna kampanja Turističke organizacije Srbije održana je u banji koja ove godine obeležava vek i po bavljenja turizmom

Vrnjačka Banja je ovih dana vrvila od posetilaca, šarenih štandova, liciderskih srca, zastavica i balona sa natpisom „Srbija“. Sparno vreme nije omelo ni mlađane ni vremešne izvođače da u nošnjama na bini prikažu svoje umeće, ali ni predanu publiku da program prati do kasno uveče.

„Kada kažete ’banja’, prvo pomislite na Vrnjačku“, obratila se prisutnima Marija Labović, v.d. direktora Turističke organizacije Srbije.

Naime, TOS je ovde organizovao promotivnu kampanju kojom je predstavljena letnja turistička ponuda zemlje.

standovi-turizma-vbanja-

Štandovi turističke ponude gradova

Vek i po turizma

Kampanja pod nazivom „Vidi Srbiju – Koje momente ćeš pamtiti ovog leta“ ne kreće slučajno baš iz ovog grada.

„Vrnjačka Banja je s razlogom izabrana da otvorimo letnju sezonu, jer ove godine proslavlja 150 godina aktivnog bavljenja turizmom“, istakla je Labovićeva.

Dok je predsednik opštine Boban Đurović podsetio na brojne investicije, zahvalio se na zalaganju republičkih i opštinskih struktura u daljem razvoju banje, direktor Turističke organizacije Vrnjačke Banje Ivan Trifunović se našalio kako je „naručio i specijalne vremenske prilike za ovaj dan“, te je slaba kišica počela da promiče tek nakon što se uveče program završio.

labovic-tos-vbanja-

Marija Labović, v.d. predsednika TOS

Šarenilo ponude

Cupkalo se u publici uz zvuke srpskog kola, dok je na bini sve prštalo od šarenila i narodnih igara. Deci su naročito bili interesantni baloni, a na štandovima turističkih organizacija iz raznih delova zemlje mogle su da se uzmu brošure i knjižice o lokalnoj turističkoj ponudi. Tako ste na štandu Novog Pazara mogli da vidite i tradicionalnu šaru pletenih šalova, na tezgi Kragujevca male makete „fiće“, Vrnjačke Banje – liciderska srca svih veličina, dok je TOS delio i balone, lizalice, ratluk. Nije srpska manifestacija mogla da prođe ni bez rakije, pa su se pune flaše „šepurile“ na štandu Užica.

Pravi mali praznik za grad. Park po kojem je Vrnjačka Banja poznata bio je pun, a okolo su i dalje trajali radovi. Kako nam rekoše u TO Vrnjačka Banja, rekonstrukcija promenade je u toku i ovo „brzinsko“ ulepšavanje grada bi trebalo da bude gotovo u idućih mesec dana. Tada počinje i centralno obeležavanje 150 godina bavljenja turizmom.

vbanja-deca-

Deca ispred bine u Vrnjačkoj Banji

Uskoro i heliodrom

Banja je puna i planova za budućnost. Na sve strane se gradi, u planu su još četiri hotela sa četiri zvezdice, jedan sa pet i po, koji će imati i svoj heliodrom. Ovde i stranci već dolaze zbog medicinskog turizma, ali i mladi zbog Mosta ljubavi, koji je takođe u planu za rekonstrukciju. Zanimljivo je bilo videti, među svim onim katancima kojima su zaljubljeni „zaključali“ svoju ljubav, i jednu „lavlju kandžu“ za kola.

„Tu će ljubav svakako biti nemoguće ’ukrasti’“, šalili su se prolaznici.

Direktor TO Vrnjačke banje je bio ljubazan da novinare „svojim službenim vozilom“ (na skuteru), isprati i do Vinarije Grabak. Ovde mogu da se probaju domaća vina, koja sva nose imena ptica iz okoline – Plava paunica, Bela golubica, Modrovrana.

 


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...