BELI PESAK SVETLI NOĆU

Priredio:    M. Aksentijević

Najlepše plaže na svetu: Boracay Beach – Filipini

Gde se nalazi: Panay, Palawan Islands, The PhilippinesKada je obići: Maj je puna sezona, nema tajfuna a privlači mnogo tajkuna.

Dogadjanja: jahanje konja, vodeni sportovi, internacionalna hrana, svetlucave bele plaže.

Šta doneti sa sobom: dozvoliti sebi da budete razmaženi i da se opustite u tropskom luksuzu.Filipini su lanac od 7.000 ostrva koji pravi najveću isprekidanu obalu na svetu. Boracay je malo ostrvo samo 8 km dugo i oko 2 km široko. Ono se nalazi oko zapadnog centra lanca ostrva i do njega se može doći samo čamcem, za oko tri sata plovidbe od Manile. Nalazi se na severnoj tački Panay, u Palawan Islands.

U Boracay je investirano u turizam koji nudi raj od plaža sa belim peskom, kristalno čisto plavo more, svežinu palminog drveća i mnoge mogućnosti za ronjenje i vodene sportove. Praškasta površina na Wnite beach, kažu, svetli noću, praveći "tropicana" ugodjaj. Britanci, Španci i Nemci smatraju Boracay drugom kućom što dovodi do velikog razvoja turizma.Najbolje ga je posetiti od decembra do maja, zato što tokom ovog perioda tajfuni nisu još pogodili ostrvo.

Glavne atrakcije su: galop po belom pesku ili istraživanje ostrva sa iskusnim vodičem. Ronjenje u Boracay je spektakularno, sa varijacijama neobičnog i izvanrednog života marine i sa izletima sa odelima za svakoga, od početnika do iskusnog ronioca. Tamo nema oskudice u radnjama za ronjenje koje nude sve što je potrebno od opreme, od kupovine pa do rentiranja ili organizovanja puta.Predlog za smeštaj: spavajte u kući na plaži, sa morem na pragu i na korak od belog peska u svanuće.

Što se tiče hrane ona je internacionalna: filipinska, tajlandska, belgijska... ali ono što mora da se proba jeste milkšejk sa svežim tropskim voćem.

Ugodno sanjarenje želi vam Balkanmagazin.

Izvor: http://www.pilotguides.com/


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...