Uspeh mladih balerina iz Beograda

Fonet

Tri zlatne i jednu bronzanu medalju osvojile su, na međunarodnom festivalu u Beču, male balerine iz beogradskog studija Kostjukov-Dragićević
(Beč, 8. februara 2020, Međunarodni festival igre, učenice škole „Kostjukov –Dragićević“, starosna kategorija „mini“, od pet i po do osam godina i pet meseci, sa pedagogom Duškom Dragićević - pred nastup)

BEČ, 09. februar 2020. - Učenice beogradskog baletskog studija "Kostjukov-Dragićević" osvojile su u kategoriji klasičnog baleta najviše nagrada na međunarodnom Festivalu igre koji je 8. februara održan u Beču i na kojem je sa 314 koreografija učestvovalo više od 4.000 mladih plesača.

Kako je saopšteno, tri zlatne i jednu bronzanu medalju osvojile su male balerine iz ove škole Udruženja mladih baletskih igrača. Zbog uspešnih nastupa i umeća koje su učenice pokazale u klasičnom baletu, školi "Kostjukov-Dragićević" dodeljena je i specijalna nagrada.

balerinice srednje s

Beč, 8. februara 2020, Međunarodni festival igre - Zlatna medalja za učenice škole „Kostjukov –Dragićević“, starosna kategorija „mini“ od pet i po do osam godina i pet meseci sa pedagozima Duškom i Milom Dragićević

Prvo mesto i zlatnu medalju u kategoriji "mini", dece od pet i po do osam godina i pet meseci, osvojile su njih pet koje su u grupi plesale numeru na muziku Ludviga Minkusa iz baleta "Bajadera".

Zlato su osvojile i devojčice iz ove škole u kategoriji dece od osam i po do 12 godina i pet meseci koje su otplesale numeru "Cveće" na muziku iz baleta "Silvija" Lea Deliba.

balerinice-starije-s

Beč, 8.februara 2020, Medjunarodni festival igre, učenice škole „Kostjukov –Dragićević“- Zlatna medalja za starosnu grupu od osam i po godina do 12 godina i pet meseci sa pedagozima Duškom Dragićević i Tamarom Ivanović.

Koreografiju je osmislila Duška Dragićević, istaknuta prvakinja baleta Narodnog Pozorišta u Beogradu koja je tokom svoje igračke karijere ostvarila brojne vodeće uloge. Uz nju, decu je uvežbavala i primabalerina Mila Dragićević, koja se pre nekoliko meseci oprostila od igračke karijere i takođe se posvetila pedagogiji.

balerinice-mladje-s

Beč, 8.februara 2020, Učenice škole „Kostjukov –Dragićević“  u “bejbi” kategoriji ispod pet godina i pet meseci sa numerom “Pčelice”  osvojile su zlato.

Najmlađe balerinice u "bejbi" kategoriji mlađe od pet godina i pet meseci, sa numerom "Pčelice", osvojile su takođe zlato, a grupa devojčica u "mini" kategoriji sa numerom "Biseri" osvojila je treće mesto. Koreografije za ove balerinice osmislila je Tamara Ivanović prvakinja Narodnog pozorišta u Beogradu.

Na Festivalu igre u Beču, pored klasičnog baleta, deca su se takmičila i u ostalim stilovima plesa od džez baleta, mjuzikla, folk igre do modernog baleta, latino plesa i hopa.

Učestvovali su mladi igrači iz Malezije, Austrije, Italije, Belgije, Češke, Slovačke, Rumunije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Severne Makedonije i Ukrajine.

(FoNet)


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...