Zbog imigranata u Nemačkoj se povećava nasilni kriminalitet

M.L.

Analitičari na kraju zaključuju da je lane, iako je porastao broj najtežih krivičnh dela, čiji počinioci su bili imigranti, ipak smanjen njihov udeo u ukupnom kriminalitetu
(Prema informacijama iz policije, od 2016. do 2020. godine registrovano je oko dve hiljade ubistava u kojima je bar jedan od počinilaca bio imigrant: Migranti na železničkoj stanici u Frajlasingu, na jugu Nemačke)

Broj krivičnih dela imigranata u Nemačkoj je u izvesnom padu ali kada se radi o teškim krivičnim delima kao što su ubistva povećava se i dalje, piše nemački nedeljnik Fokus (Focus), pozivajući se na analizu Saveznog kriminalističkog zavoda (BKA).

Prema informacijama iz policije, od 2016. do 2020. godine registrovano je oko dve hiljade ubistava u kojima je bar jedan od počinilaca bio imigrant (pod imigrantima se podrazumevaju strana lica koja traže azil, izbeglice, migranti čiji se boravak toleriše, kao i migranti sa statusom nelegalnog boravka).

Lane policija u Nemačkoj je registrovala 370 nasilnih krivičnih dela, u kojima je bar jedan izvršilac među osumnjičenima bio migrant. To je 3,6 posto više nego 2019. (kada ih je bilo 357), navodi BKA u u analizi pod naslovom "Zločin u kontekstu imigracije 2020".

Iz tih dokumenata proizilazi da su imigranti lane u Nemačkoj izvršili 370 teških krivičnih dela. Najščešće se radi o ubistvima  - 247, ali je 88 posto njih ostalo u fazi pokušaja, dok je ubistava bilo 94. Tokom istrage uhapšeno je 452 migranata, među kojima je 14 bilo osumnjičeno za nekoliko ubistava.

Iz analize proizilazi da se povećava udeo uhapšenih imigranata u ukupnom broju počinilaca teških krivičnih dela. Njih je u Nemačkoj lane bilo 3.469 tojest 12,4 procenata ukupnog broja. To je najveći postotak među svim grupacijama-počiniocima ovih dela.

U slučaju seksualnih krivičnih dela taj udeo iznosi 8,5 posto (5.185 migranata od 60.992 počinilaca), a 7,2 posto među počiniocima dela povezanih s drogom (20.479 od od 284.723)

Analitičari na kraju zaključuju da je lane, iako je porastao broj najtežih krivičnh dela, čiji počinioci su bili imigranti, ipak smanjen njihov udeo u ukupnom kriminalitetu.

Najviše je među počiniocima krivičnih dela bilo migranata iz Sirije (27.561), Avganistana (14.750) i Iraka (9.835). Inače, doseljenici iz ove tri zemlje i imaju najveći udeo medju tražiocima azila u Nemačkoj – 57,6 procenta, dok udeo migranata iz Alžira i Maroka medju azilantima iznosi 5,1 posto. Muškarci preovlađuju medju migrantima – počiniocima krivičnih dela – 86,2 posto. Oko 60 posto njih su mlađi od 30 godina, 2,7 posto su deca, 6,8 posto tinejdžeri, 11 posto ostali maloletnici, a 79,5 posto su punoletni.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...