Konačno dogovor o bregzitu

ML

Lejen: EU pokazala u pregovorima svoju snagu i jedinstvo. Džonson: Ispunili sve što smo obećali u referendumu o EU 2016.
(Brisel, 24.12.2020 - konferencija za novinare predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen i glavnog pregovarača za Bregzit Mišela Bariea povodom postizanja trgovinskog sporazuma EU i Britanije)

Evropska unija i Velika Britanija, kako javljaju agencije, dogovorile su se konačno, posle skoro 11 meseci pregovora, o takozvanom bregzitu, tojest o svojim budućim odnosima posle istupanja ove zemlje iz Unije. "Sporazum je gotov", saopšteno je danas popodne iz kancelarije britanskog premijera Borisa Džonsona (Johnson).

"Evropska unija može konačno ostaviti za sobom bregzit", izjavila je ovim povodom šefica Evropske komisije Ursula von der Lejen (Leyen) i dodala da je "EU u pregovorima pokazala svoju snagu i jedinstvo".

Ona je na konferenciji za štampu istakla da je dogovor s Britanijom "pravedan i uravnotežen, isplatilo se boriti se za njega".

"Bio je to dugi put, sa mnogo krivina... Ali, isplatilo se – dogovor brani interese obe strane", istakla je šefica "evropske vlade" i dodala da "Velika Britanija ostaje veliki prijatelj EU".

"Sve što je bilo obećano Britancima tokom referenduma o EU 2016. i na lanjskim parlamentarnim izborima sada je ispunjeno", istaknuto je ovim povodom iz kabineta premijera Džonsona.

Ova stvar, ipak, nije završena – o dogovoru treba da se izjasne i sve članice EU i Evropski parlament. Svi se nadaju da to neće trajati toliko dugo koliko je trajao dogovor o samom bregzitu izmedju EU i Britanije...


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...