Korona popušta, raste broj migranata

M.L.

Najopterećenija trasa migracije u Evropu ostaje trasa kroz istočno Sredozemlje, koja vodi preko Turske i Grčke
(foto, Migranti čekaju ispred Službe za azil grčke vlade da podnesu dokumenta o zahtevima za azil, u Atini, 11. juna 2020. godine.)

Posle naglog pada u aprilu, zbog koronavirusne pandemij, ponovo raste broj imigranta koji pristižu u Evropsku uniju, saopštila je Evropska agencija za stražu na granicama i obalama (Frontex).

U maju je, naime, kako prenosi AFP, na glavnim migracionim trasama registrovano 4.300 ilegalnih prelazaka granica, tojest oko tri puta više nego u aprilu, kada je njihov broj bio na istorijskom minimumu.

U periodu od januara do maja registrovano je ukupno 31.600 ilegalnih prelazaka granica Unije, što je oko šest posto manje nego u istom periodu lane.

Najopterećenija trasa migracije u Evropu ostaje trasa kroz istočno Sredozemlje, koja vodi preko Turske i Grčke. Fronteks je samo u maju registrovao 1.250 ilegalnih prelazaka granice, odnosno čak osam puta više nego u aprilu.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...