U Iranu privremeno pušteno iz zatvora 85 hiljada ljudi

M.L.

U Iranu je, prema najnovijim potvrđenim podacima, do 10. marta registrovano 14.991 slučaj zaraze ovim virusom i 853 žrtava
(foto, Laboratoriji koja testira uzorke uzete od pacijenata za koje se sumnja da su zaraženi korona virusom, u gradu Ahvaz, jugozapadni Iran, 10. marta 2020.)

Iranske vlasti pustile su danas privremeno iz zatvora, kako javlja AP, oko 85 hiljada ljudi, među kojima oko polovinu čine politički zatvorenici.

Ova mera preduzeta je, kako su obrazložile tamošnje vlasti, radi sprečavanja daljeg širenja epidemije koronavirusa. Istovremeno su, prema ovim izvorima, preduzete preventivne mere da bi se sprečila pojava epidemije u zatvorima.

Specijalni izveštač OUN za ljudska prava iz Irana Žavaid Reman (Javaid Rehman) pozvao je 10. marta tamošnje vlasti da iz prepunjenih zatvora privremeno puste na slobodu deo političkih zatvorenika i tako spreče dalje širenje zaraze. On je pre toga upozorio da u tim zatvorima ima ljudi koji su se zarazili koronavirusom.

U Iranu je, prema najnovijim potvrđenim podacima, do 10. marta registrovano 14.991 slučaj zaraze ovim virusom i 853 žrtava. Najviše njih umrlo je juče – 129.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...