Lažni vodič prevodio migrante preko lažne rusko-finske granice

M.L.

Ruski prevarant uzeo četvorici migranata iz južne Azije preko 10.000 dolara da bi ih "preveo u Evropsku uniju"
(foto, kontrolni punkt na rusko-finskoj granici)

Ruske vlasti uhapsile su jednog svog državljanina koji je, kako javlja AFP,  podigao lažne granične kontrolne punktove u šumi, nedaleko od rusko-finske granice. Potom je obećao četvorici migranata iz južne Azije da će ih "prevesti" u Evropsku uniju i za to im uzeo nešto preko 10 hiljada dolara.
Ruske vlasti nisu bliže specifikovali državljanstvo prevarenih migranata, dok je za "prevoznika" preko granice saopšteno da je iz "srednje Azije", tojest verovatno iz neke bivše republike Sovjetskog Saveza. 

Prevarant ih je "prevodio preko granice" u svom automobilu u Viborskom okrugu u Petrogradskoj oblasti. Njih petoricu je nedaleko odmah po prelasku lažne granice uhapsila pogranična straža.

Rusija ima zajedničke granice s nekoliko zemalja EU – Finskom, Estonijom, Letonijom, Litvanijom i Poljskom pa mnogi migranti, koji pokušavaju da se ilegalno ubace u Evropsku uniji, to čine s teritorije Rusije u čemu im pomažu ruski "vodiči". Dosad ovakva prevara nije zabeležena na ovim granicama, a verovatno ni na drugim granicama.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...