KOŠTUNICA: ANEKS I DALJE NA STOLU

FoNet

Na pitanja voditelja i glavnih urednika tri beogradska medija, u emisiji "Razgovor" RTS-a, Koštunica nije rekao kome će dati podršku na predsedničkim izborima.

Premijer Srbije i lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je u subotu uveče da je aneks koalicionog sporazuma sa Demokratskom strankom (DS), kojim bi se pružila podrška njenom kandidatu za predsednika Republike, i dalje "na stolu" i otvoren.

 

Ne vidim koji je problem u tome da se kaže i sporazumom definiše da se u slučaju dolaska misije Evropske unije na Kosovo poništava Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, istakao je Koštunica u emisiji "Razgovor" Radiotelevizije Srbije.

 

On je rekao da postoji obaveza koju je Skupština Srbije nametnula Vladi, da misija EU ne može doći na Kosovo i DSS u aneksu koalicionog sporazuma predlaže da se ta činjenica konstatuje, da je "aneks sažetak Rezolucije Skupštine".

 

DSS je predložila DS da se aneksom unapred ukaže na nevaženje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju ako odluka o slanju misije EU dovodi u pitanje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, jer se "na taj način šalje još jedna poruka EU da se proba naći neko rešenje" za

Kosovo, objasnio je Koštunica.

 

"U aneksu nema ničeg drugog osim onog što stoji u Rezoluciji, samo što se to kaže unapred", naglasio je on.

 

Koštunica je rekao da vreme ide brzo i da se približava "teški trenutak kad će biti proglašena nezavisnost Kosova" i da je DSS zato smatrala da je pravi čas da to saopšti koalicionim partnerima.

 

Na pitanja voditelja i glavnih urednika tri beogradska medija, Koštunica nije rekao kome će dati podršku na predsedničkim izborima.

 

Na pitanje da li će, ako Tomislav Nikolić pobedi i DS izađe iz Vlade, ući u koaliciju sa radikalima, Koštunica je odgovorio:

 

"Vrlo je teško baviti se nečim što su hipotetičke situacije".

 

On je dodao da je, sa druge strane, na mnogo čvršćem tlu, samo ako se pogleda ono što je bilo do sada, dosadašnja politika DSS i "krug stranaka s kojim je sarađivala".

 

Na pitanje kako će u drugom klugu glasati članovi i simpatizeri DSS, Koštunica je rekao da se birači te partije opredeljuju za jasno profilisanu i određenu politiku i da misli da će tako biti i sada.

 

"Ono zbog čega mogu da izrazim zadovoljstvo je da postoji politika koja je definisana, nazvali smo je politika 'trećeg puta'... Ona odgovara na duži rok nečemu što su interesi Srbije... Kad ljudi vide tu politiku i potpuno određeno daju glas toj politici, to je nešto sa čim sam zadovoljan", rekao je Koštunica.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...