Prag: potvrda hapšenja čeških navijača zbog "prosrspke provokacije"

M. L.

Grupa imala kod sebe dron, srpsku zastavu i transparent s tekstom "Kosovo je Srbija"
(ilustracija, Češki navijači)

Kosovska policija zadržala je sinoć, u predvečerje fudbalske utakmice Kosovo-Češka Republika u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, "zbog prosrpske provokacije" osam čeških navijača koji su ovim povodom doputovali na Kosovo, potvrđeno je iz čeških zvaničnih izvora. 

"Možemo potvrditi da je sinoć, nedaleko od Prištine, kosovska policija uhapsila grupu od osam čeških navijača, konkretno šest muškaraca i dve žene. Ta grupa imala je kod sebe dron, srpsku zastavu i transparent s tekstom "Kosovo je Srbija". Kod njih su pronađeni, takođe, i noževi i pirotehnika", saopštio je danas portparol Fudbalske asocijacije Češke Republike Mihal (Michal) Jurman.

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Robert Rehak izjavio je Češkom radiju da je grupa, čiji jedan član ima i srpsko državljanstvo, htela da transparente o Srbiji i Kosovu razvije tokom utakmice. Posle saslušanja oni su noćas pušteni na slobodu.

U Češkoj su u tokom prve decenije ovog veka, u vreme pogroma Srba na Kosovu i proglašenja nezavisnosti ove Pokrajine, u Pragu organizovani protesti i demonstracije podrške srpskom narodu na Kosovu i u Srbiji. 

Ova zemlja je pre desetak godina priznala Kosovo ali do danas nije imenovan ambasador.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...