Pet dana molitvi Anglikanske crkve za glatki bregzit

M. L.

Najveća britanska verska zajednica priprema se na svoj način za predstojeće događaje
(foto, anglikansi arhibiskup Džastin Velbi)

Anglikanska crkva planira pet dana molitvi za glatki bregzit i za siromašne koje najviše ugrožava ekonomska nesigurnost u vezi sa predstojećim odlaskom Britanije iz Evropske unije. Prema Gardijanu (The Gardian), to je prekjuče utvrđeno na generalnom sinodu Anglikanske crkve.

Molitve, na koje vrh ove najjače britansks verske zajednice poziva, biće najverovatnije posvećene pomirenju i potrebama najranjivijih.

"Ne možemo ignorisati upozorenja na moguće teške posledice koje će naredni meseci imati po najsiromašnije pripadnike naše zajednice", izjavio je ovim povodom kenterberijski biskup Džastin Velbi (Justin Welby), najviši biskup ove crkve.

"Moramo biti pripremljeni na sve moguće teškoće i nesigurnosti i ne smemo dopustiti destruktivnim silama da produbljavaju podeljenost našeg društva", rekao je Velbi koji je, prema Gardijanu, na referendumu 2016. glasao za ostanak Britanije u Evropskoj uniji.

Da li je zaista došlo da stvari, za koje se zalaže prečasni Velbi, mogu pomoći samo molitve? I šta ako tu više ni dobri Bog ne može pomoći?


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...