Rusi testirali revolucionarno oružje - nuklearni podmorski dron

M. L.

Aparat, zvani Posejdon, kreće se brzinom od 200 kilometara na sat i ima neograničeni radijus kretanja
(ilustracija, Ruski podmorski dron)

Ruska armija testirala je prekjuče revolucionarni podmorski aparat bez posade tj dron na nuklearni pogon, s neograničenim radijusom kretanja i brzinom od 200 kilometara na sat, javlja ruska agencija TASS, pozivajući se na dobro inforimsane izvore iz vojne industrije. O podmorskom dronu, nazvanom po grčkom bogu mora Posejdon, lane je govorio predsednik Vladimir Putin.

Dron je testiran u moru, na lokaciji koja nije precizirana. "Karkteristike neograničenog radijusa kretanja i brzine do 200 km na sat su potvrđene", saopšteno je iz armijskog izvora. Oficijelna mesta dosad ništa o tome nisu informisala.

Putin je o ovome govorio u obraćanju ruskom parlamentu u martu prošle godine. Izjavio je da podmorski dron može biti naoružan nuklearnom i konvencionalnom municijom a sposoban je da uništava infstrukturu protivnika i nosače aviona. Deluje na dubini od jedng kilometra.

Posejdon je deo modernizacije ruskog strategijskog arsenala koji sadrži, između ostalog, rakete na nuklaerni pogon s neograničenim dometom i nepredvidljivom putanjom.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...