Kanada prima milion migranata u naredne tri godine

M. L.

Svaki peti Kanađanin rođen je izvan ove zemlje, na imigraciju se oslanja razvoj i prosperitet zemlje
(ilustracija, poster sa sajta kanadske države kojim se poziva na useljavanje u Kanadu i daju uputstva kako to može da se ostvari)

Kanada planira da primi u naredne tri godine oko milion useljenika, saopšteno je u godišnjem izveštaju parlamenta ove zemlje o imigraciji, u kome se ističe da imigracija pomaže u razvoju zemlje.

Kako prenosi SiEnEn (CNN), Kanada je pretprošle godine primila oko 286 hiljada usljenika, za 2018. još nisu poznati konačni podaci ali procenjuje se da je useljeno njih oko 350 hiljada. Prema popisu stanovništva iz 2016, Kanada je imala je imala 35,152 miliona stanovnika, pet posto više nego 2011. Ovaj rast potiče mnogo više iz useljavanja nego iz prirodnig priraštaja. Svaki peti žitelj ove zemlje rođen je izvan nje.

kanada-imigranti-

Grupa imigranata pre polaganja zakletve o državljanstvu na posebnoj ceremoniji za državljanstvo Kanade u Vankuveru

Ahmed Husen, ministar Kanade zadužen za doseljavanje, izbeglice i državljanstvo, predlaže da zemlja ove i naredne dve godine primi, postupno, ukupno oko 1,08 miliona ljudi. Ove godine bi to bilo oko 360 hiljada, 2020. i 2021. nešto više.

"Zahvaljući velikim delom novodošlima koje smo tokom naše istorije prihvatali, Kanada je postala jaka i vitalna zemlja. Imigranti i njihovi potomci imali su neizmeran doprinos, a i naš budući uspeh zavisi od toga da li ćemo ih i dalje prihvatati i integrisati u naše društvo", kaže ministar koji, inače, potiče iz Somalije.

U ovom godišnjem izveštaju se konkretno izlažu razlozi planiranog priliva useljenika. Kanadi su potrebni novi ljudi jer stanovništvo stari, useljenici su potrebni i zato da bi se očuvao rast ekonomije.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...