Popularnost Putina pala ispod 60 posto

M.L.

Za Putina bi sada na predsedničkim izborima glasalo 56 posto Rusa – 10 procenata manje nego u istom periodu lane
(foto, ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku G20 u Argentini, 1. decembra 2018. u Buenos Airesu

Popularnost ruskog predsednika Vladimira Putina po prvi put je u poslednjih pet godina pala ispod 60 posto. Prema rezultatima najnovije ankete nezavisne ruske agencije Livada, koje je prošlog ponedeljka objavio Komersant, za sadašnjeg predsednika bi na predsedničkim izborima glasalo 56 posto Rusa tj 10 posto manje nego u istom periodu lane.

Oko 61 posto Rusa smatra da je Putin odgovoran za probleme s kojima se sada suočava Rusija. A 22 posto njih smatra da je Putin za njih delimično odgovaran.

Popularnost Putina pala je tokom ove godine, uglavnom, zbog povišavanja starosne granice za odlazak u penziju. Oduševljenje Rusa pripajanjem Krima iz 2014, koje je popularnost Putina podigla na preko 80 posto, sada je splaslo.

Kada bi se predsednički izbori sada održali puna polovina glasača, prema ovom istraživanju, ne bi izašla na izbore ili ne bi znala kome da da svoj glas.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...