Češki predsednik Zeman na klaviru svirao na velesajmu u Šangaju

M. L.

Kao domaćin na češkom štandu, Zeman muzikom dočekao kineskog predsednika Si Djinpinga
(foto, Šangaj: Si đinping, Dmitrij Medvedev, Miloš Zeman za klavirom)

Češki predsednik Miloš Zeman, poznat inače, po nekonvencionalnom držanju, priredio je tokom posete Kini svojim domaćinima prijatno iznenađenje. On je juče, tokom velesajma u Šangaju, kao domaćin češkog štanda, kako javlja najtiražniji češki list Mlada fronta-dnes, dočekao kineskog predsednika Si Đinpinga - muzikom sa klavira na kom je sam svirao. Tu se zadesio i ruski premijer Dimitrij Medvedev i mnoštvo drugih svetskih političara i privrednika...

Za goste štanda, 85-godišnji Zeman je odsvirao, kako je kasnije pojasnio njegov portparol Jirži Ovčarek, svoju omiljenu, popularnu američku melodiju "Sentimentalno putovanje" (Sentimental Journey). 

Zeman je 2010, u intervjuu češkom časopisu Tiden rekao da je bio "čudo od deteta" na klaviru. Nije, međutim, poznato da li je dosad svoje muzičarske sposobnosti predstavio nekom od svetskih državnika s kojima se susretao. Više puta je, doduše, javno demonstrirao svoju sjajnu memoriju i erudiciju.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...