DIJALIZA KOSOVSKOG BUBREGA

Aleksandar Manić

Zašto je Evropska unija, najednom pojurila da dokaže ono što je Bernar Kušner mogao da im ispriča dok je upravljao srpskom pokrajinom Kosovo od 1999. do 2001.?

Švajcarski političar Dik Marti, za račun Evopske unije, utvrdio je, da je Hašim Tači, predsednik delimično priznate države Kosovo, bio čelni čovek u otimanju i ubijanju srpskih civila i ilegalnoj trgovini organima, tokom vojnih sukoba 1998. i 1999. godine. Ovaj podatak su znali svi koji su se i malo zanimali balkanskom problematikom. Oni koji se nisu zanimali za balkanska pitanja ranije, mogli su 2008. godine da pročitaju knjigu nekadašnjeg visokog funkcionera Haškog tribunala, Karle del Ponte, Lov, ja i ratni zločinci, i da saznaju sve o šiptarskoj trgovini ljudskim organima i Tačijevom nadgledanju ovog biznisa.


Hašim Tači

Zašto je Evropska unija, najednom pojurila da dokaže ono što je Bernar Kušner mogao da im ispriča dok je upravljao srpskom pokrajinom Kosovo od 1999. do 2001? Odgovor se verovatno nalazi u aferi koja je trenutno pred prištinskim sudom. Naime, pet osoba je optuženo za nezakonitu trgovinu ljudskim organima koja se odvijala na kosovskoj klinici Medicus. Istraživanje je započeo Unmik pre dve godine, a posle ga je nastavio Eulex, medjunarodna policijska misija na Kosovu. U pitanju je razgranati biznis u kome su siromašni ljudi iz raznih zemalja sveta dolazili na Kosovo da prodaju neki organ za petnaestak hiljada evra, a kupci su isti preprodavali za stotinak hiljada evra. Karin Limdal, portparol Eulexa, podvukla je da oni istražuju u vezi afere Medicus i da to nema nikakve veze sa već svima znanom "žutom kućom" u kojoj su ubijani i kasapljeni Srbi.

Iz svega vidjenog do sada, kao i iz poznavanja metoda medjunarodne zajednice, može se pretpostaviti da je Martijev izveštaj samo pritisak na Hašima Tačija da se proces Medicus završi onako kako Evropska unija želi. Znači, da se kazne niži učesnici ove medjunarodne afere sa kojom Srbija nema veze. U slučaju ako se on pobrine da Evropska unija iz procesa izadje vedroga čela, njemu neće nedostajati ni dlaka sa glave.

Lekarski rečeno, ako se na kosovski bubreg primeni pravilna dijaliza, odstraniće se neki toksini i višak tečnosti, tako da neće doći do sepse. Činjenica je da bi, kasnije, bolest mogla da se iskomplikuje zbog insuficijencije drugih organa, ali pacijenta će, po svaku cenu, u životu održati američki lekari. Njihovo je čedo; nakazno, ali njihovo.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...