Nemačka dala azil znatno većem broju izbeglica nego svi ostali u EU!

M. L.

Nemačke vlasti odobrile su u prvoj polovini ove godine azil za 357.065 izbeglica dok su sve ostale zemlje EU donele samo 199.405 takvih odluka
(Izbeglice ispred Federalnog biroa za migracije i izbeglice (BAMF) u Braunšvajgu)

U prvom polugođu ove godine, prema najnovijim, upravo saopštenim podacima Eurostata, nemačke vlasti su odobrile azil za 367.065 izbeglica, dok je u u svih ostalih 27 zemalja Evropske unije azil dobilo svega njih 199.405.

Prema podacima nemačkog biroa za migraciju i izbeglice (BAMF), koje navodi nemački list Di velt (Die Welt), Nemačka je u tom periodu dala azil još većem broju ljudi – 388.201. U pitanju su izbeglice, uglavnom, iz ranijih godina jer se u Nemačkoj od aprila 2016. dosad mesečno u proseku registruje osetno manje zahteva za azil tj. oko hiljadu. U oktobru ove godine je bilo tačno 15.170 još nerešenih zahteva po čemu je Nemačka iza Italije koja je, posle zatvaranja trase izbeglica preko Turske, na meti pojačanog talasa iseljavanja preko Afrike i zapadnog Mediterana.

Nemačka nastoji da pomogne i onim izbeglicama kojima nije odobrila  azil. Naime, kako je upravo, saopštilo  Ministarstvo unutrašnjih poslova, svima njima se nudi, ako se dobrovoljno isele natrag u svoje zemlje, po 3.000 evra. Zahtevi će se primati do 28. februara iduće godine.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...