Nove tehnologije

Gorivo od biološkog otpada

Trulo voće i povrće sa „zelenih“ tržnica, koje predstavlja problem i za gradski otpad, prerađuje se u postrojenju u Štutgartu i od tog biološkog otpada dobija se gorivo za automobile - plin i dizel.

Elektro-punjači na autoputu u SAD

SAD su na deonici od severa Kalifornije postavile osam stanica za punjenje akumulatora električnih automobila. Za sada je punjenje besplatno. Brzi punjači „pune“ akumulatore za 20 minuta.

Elektromobil – auto budućnosti

U narednih nekoliko meseci predstavnici dve američke i jedne kanadske kompanije potpisaće u Beogradu ugovor o izradi automobile koji će kao gorivo koristiti električnu energiju. Proizvodnja bi mogla početi 2015. godine.

Srpski elektromobil za svetsko tržište

Predstavnici srpske korporacije Faraon planiraju da za tri godine započnu proizvodnju električnih automobila za svetsko tržište.

Panasonik gradi ekološki efikasan grad

U Japanu će, na ruševinama posle zemljotresa, Panasonik izgraditi održivi - pametni grad, koji će biti energetski efikasan. U ovaj ekološki grad, koji će biti izgrađen sa savremenom zelenom tehnologijom, prvi stanovnici će se useliti 2014. godine

Japanci grade energetske gradove budućnosti

Japan nakon, skoro godinu dana od cunamija, ambiciozno pristupio obnovi porušenih zajednica izgradnjom energetskih gradova budućnosti

Arapi zainteresovani za električni automobil Mate Rimca

Mate Rimac, mladi inženjer i kreator sportskog automobila na električni pogon koji je prošle godine oduševio svet automobilske industrije, potvrdio je da su poslednjih dana intenzivirani kontakti sa bogatim Arapima koji žele automobile koje pokreće električna energija.

Prva Prethodna
7/7
Poslednja Sledeća