Nove tehnologije

NIS proizvodi kvalitetniji TNG

Tečni naftni gas unapređenog kvaliteta NIS proizvodi u Rafineriji nafte Pančevo a prodaje na svojim pumpama uz dodatne pogodnosti.

Nove ofšor vetroelektrane proizvodiće sve jeftiniju struju

Troškovi i cene otkupa energije iz ofšor vetroelektrana izazivaju oduševljenje britanske javnosti. Ministarstvo industrije Velike Britanije objavilo je da će u ofšor vetroelektrane do 2021. biti uloženo 17,5 milijardi funti.

Jaguar - Land Rover prelazi na električne motore

Ralf Špet, generalni direktor čuvene auto-kompanije Jaguar - Land Rover najavio je seriju modela sa električnim ili hibridnim pogonom. Predstavljanje prvog čisto električnog modela SUV Jaguar I-Pace planira se već za sledeću godinu. Većina proizvođača automobila se okreće električnim tehnologijama, jer vlasti od Kine do Evrope sve više brinu za životnu sredinu, a standardi njene zaštite postaju sve stroži.

Škoti se od 2032. neće voziti na dizel i benzin

Škotska do 2032. isključuje iz saobraćaja vozila na dizel i benzin a potrošači će biti podsticani da kupuju električne automobile. U Velikoj Britaniji, inače, planiraju da se na automobile sa malom emisijom štetnih gasova pređe do 2040. godine. (foto: EPA)

Ilon Mask planira izgradnju podzemnih tunela za elektromobile

Kanadsko-američki poslovni magnat Ilon Mask namerava da izgradi mrežu podzemnih tunela ispod okruga Los Anđeles, kojima će saobraćati isključivo električni automobile - i to brzinom od 200 km/h. (Ilon Mask, foto: EPA)

U Srbiji simbolična e-folota

Dok u zapadnoevropskim zemljama, Engleskoj na primer, broj automobile na električni pogon i punilišta raste ubrzano Srbija u e-floti ima samo 128 vozila i dva punjača.

Širi se pametna mreža

Od 2009. do 2015. godine prosečno vreme trajanja prekida napajanja električnom energijom po kupcu smanjeno za 52 odsto u Elektrodistribuciji Novi Sad.

Benzin iz NIS-a po standardima EU

Najmodernijim digitalnim sistemom za namešavanje benzina u Rafineriji nafte u Pančevu NIS obezbeđen je konstantan kvalitet proizvoda, koji su u skladu sa propisanom specifikacijom EU.

NISOTEC šampion novosadskog poljoprivrednog sajma

Veliki šampionski pehar i zlatna odličja za brend NISOTEC ovogodišnjeg Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu je osvojio je NIS.

Norvežani prave autonomni električni trajekt

Norveška planira da naredne godine predstavi prvi autonomni i potpuno električni teretni brod, koji će u prevozu kontejnera zameniti 40.000 putovanja kamionima godišnje. Baterije električnog trajekta puniće se zelenom strujom iz hidrocentrala.

Prva Prethodna
1/5
Poslednja Sledeća