Nove tehnologije

Promocija NIS-ovih G-Drive goriva na Sajmu automobila

NIS predstavlja prednosti G-Drive premijum goriva na 53. Međunarodnom salonu automobila u Beogradu.

Dron skenira elektroenergetsku mrežu

Zaposleni u Elektrodistribuciji Grocka ideju da dronom snimaju elektroenergetsku mrežu su dobili snimajući porodičnu proslavu jednim od dronova iz kategorije za koju nisu potrebne posebne dozvole. Bespilotnom letelicom (kvadrokopterom) može da se preleti nadzemni vod, mikrolokalizuje kvar i odmah upute dežurne ekipe da završe popravku u najkraćem roku.

Naftaši se okreću novim tehnologijama

Velike naftne kompanije izlaz iz krize izazvane jeftinom naftom traže u novim tehnologijama, koje im pomažu da smanje troškove poslovanja.

Tesla Motors kupuje proizvođača solarnih panela SolarSiti

Kompanija Tesla Motors će potrošiti oko 2,6 milijardi dolara za kupovinu celokupnog kapitala kompanije SolarSiti, koja se bavi proizvodnjom solarnih panela.

Nove tehnologije u NIS-u

NIS uspešno započeo upotrebu mašine za podbušivanje cevovode za naftovode, gasovode i električne instalacije.

Nove tehnologije preduslov za razvoj privrede

Bez novih tehnologija i razvoja industrije privreda ne može da napreduje, poručili su učesnici konferencije SAD - EU - Japan - Srbija- tehnološki samit, koji je na Mašinskom fakultetu u Beogradu okupio više od 200 stranih i domaćih eksperata.

Završna godina realizacije EU projekta Mirecol

NIS-ov projekat zaustavljanja nekontrolisanog pretakanja CO2 u geološkim ležištima, finansiran od strane EU, privlači pažnju međunarodnih stručnjaka. Iskustvo koje je NIS imao prilikom kontrole neželjene migracije CO2 na gasnom polju Bečej je jedinstveno u svetu, samim tim je dragoceno ne samo za rezultate EU projekta MIRECOL, već i za širu evropsku i svetsku stručnu javnost

A od NIS-a laboratorija za fiziku atoma

Uz pomoć NIS-a obnovljena je laboratorija za fiziku na Fizičkom fakultetu u Beogradu.

Fosilna goriva i tehnologije na odgovoran način

Srbija čini sve moguće napore kako bi se uključila u praćenje savremenih tehnologija koje doprinose očuvanju životne sredine i smanjenju emisije štetnih gasova, rečeno je danas na skupu CO2 - mogućnosti prikupljanja, korišćenja i skladištenja (Carbon Capture, Utilization, and Storage –CCUS).

Softver traži naftu

U okviru programa za tehnološki razvoj procesa za istraživanje nafte i gasa, kompanija NIS je otpočela proces nabavke savremenog i jedinstvenog softvera, koji će unaprediti istraživanje nafte i gasa u Panonskom basenu.

Prva Prethodna
1/4
Poslednja Sledeća