Nove tehnologije

Benzin iz NIS-a po standardima EU

Najmodernijim digitalnim sistemom za namešavanje benzina u Rafineriji nafte u Pančevu NIS obezbeđen je konstantan kvalitet proizvoda, koji su u skladu sa propisanom specifikacijom EU.

NISOTEC šampion novosadskog poljoprivrednog sajma

Veliki šampionski pehar i zlatna odličja za brend NISOTEC ovogodišnjeg Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu je osvojio je NIS.

Norvežani prave autonomni električni trajekt

Norveška planira da naredne godine predstavi prvi autonomni i potpuno električni teretni brod, koji će u prevozu kontejnera zameniti 40.000 putovanja kamionima godišnje. Baterije električnog trajekta puniće se zelenom strujom iz hidrocentrala.

Promocija NIS-ovih G-Drive goriva na Sajmu automobila

NIS predstavlja prednosti G-Drive premijum goriva na 53. Međunarodnom salonu automobila u Beogradu.

Dron skenira elektroenergetsku mrežu

Zaposleni u Elektrodistribuciji Grocka ideju da dronom snimaju elektroenergetsku mrežu su dobili snimajući porodičnu proslavu jednim od dronova iz kategorije za koju nisu potrebne posebne dozvole. Bespilotnom letelicom (kvadrokopterom) može da se preleti nadzemni vod, mikrolokalizuje kvar i odmah upute dežurne ekipe da završe popravku u najkraćem roku.

Naftaši se okreću novim tehnologijama

Velike naftne kompanije izlaz iz krize izazvane jeftinom naftom traže u novim tehnologijama, koje im pomažu da smanje troškove poslovanja.

Tesla Motors kupuje proizvođača solarnih panela SolarSiti

Kompanija Tesla Motors će potrošiti oko 2,6 milijardi dolara za kupovinu celokupnog kapitala kompanije SolarSiti, koja se bavi proizvodnjom solarnih panela.

Nove tehnologije u NIS-u

NIS uspešno započeo upotrebu mašine za podbušivanje cevovode za naftovode, gasovode i električne instalacije.

Nove tehnologije preduslov za razvoj privrede

Bez novih tehnologija i razvoja industrije privreda ne može da napreduje, poručili su učesnici konferencije SAD - EU - Japan - Srbija- tehnološki samit, koji je na Mašinskom fakultetu u Beogradu okupio više od 200 stranih i domaćih eksperata.

Završna godina realizacije EU projekta Mirecol

NIS-ov projekat zaustavljanja nekontrolisanog pretakanja CO2 u geološkim ležištima, finansiran od strane EU, privlači pažnju međunarodnih stručnjaka. Iskustvo koje je NIS imao prilikom kontrole neželjene migracije CO2 na gasnom polju Bečej je jedinstveno u svetu, samim tim je dragoceno ne samo za rezultate EU projekta MIRECOL, već i za širu evropsku i svetsku stručnu javnost

Prva Prethodna
1/4
Poslednja Sledeća