Nove tehnologije

U Srbiji simbolična e-folota

Dok u zapadnoevropskim zemljama, Engleskoj na primer, broj automobile na električni pogon i punilišta raste ubrzano Srbija u e-floti ima samo 128 vozila i dva punjača.

Širi se pametna mreža

Od 2009. do 2015. godine prosečno vreme trajanja prekida napajanja električnom energijom po kupcu smanjeno za 52 odsto u Elektrodistribuciji Novi Sad.

Benzin iz NIS-a po standardima EU

Najmodernijim digitalnim sistemom za namešavanje benzina u Rafineriji nafte u Pančevu NIS obezbeđen je konstantan kvalitet proizvoda, koji su u skladu sa propisanom specifikacijom EU.

NISOTEC šampion novosadskog poljoprivrednog sajma

Veliki šampionski pehar i zlatna odličja za brend NISOTEC ovogodišnjeg Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu je osvojio je NIS.

Norvežani prave autonomni električni trajekt

Norveška planira da naredne godine predstavi prvi autonomni i potpuno električni teretni brod, koji će u prevozu kontejnera zameniti 40.000 putovanja kamionima godišnje. Baterije električnog trajekta puniće se zelenom strujom iz hidrocentrala.

Promocija NIS-ovih G-Drive goriva na Sajmu automobila

NIS predstavlja prednosti G-Drive premijum goriva na 53. Međunarodnom salonu automobila u Beogradu.

Dron skenira elektroenergetsku mrežu

Zaposleni u Elektrodistribuciji Grocka ideju da dronom snimaju elektroenergetsku mrežu su dobili snimajući porodičnu proslavu jednim od dronova iz kategorije za koju nisu potrebne posebne dozvole. Bespilotnom letelicom (kvadrokopterom) može da se preleti nadzemni vod, mikrolokalizuje kvar i odmah upute dežurne ekipe da završe popravku u najkraćem roku.

Naftaši se okreću novim tehnologijama

Velike naftne kompanije izlaz iz krize izazvane jeftinom naftom traže u novim tehnologijama, koje im pomažu da smanje troškove poslovanja.

Tesla Motors kupuje proizvođača solarnih panela SolarSiti

Kompanija Tesla Motors će potrošiti oko 2,6 milijardi dolara za kupovinu celokupnog kapitala kompanije SolarSiti, koja se bavi proizvodnjom solarnih panela.

Nove tehnologije u NIS-u

NIS uspešno započeo upotrebu mašine za podbušivanje cevovode za naftovode, gasovode i električne instalacije.

Prva Prethodna
1/4
Poslednja Sledeća