Francuska olakšava kupovinu elektromobila

Izvor:   SEEbiz / Agencije

Francuska Vlada planira da poveća subvencije za kupovinu električnog automobila sa 5.000 na 7.000 evra.

Francuska vlada je predstavila novi plan za podršku automobilskom sektoru, kome preti ukidanje hiljade radnih mesta – povećanje subvencija za kupovinu električnog automobila, objavljeno je u Parizu.

Arno Montebur, ministar industrije najavio je da vlada planira da poveća subvencije za kupovinu električnog automobila sa 5.000 na 7.000 evra.

Subvencije za kupovinu hibridnih automobila, koje u Francuskoj proizvodi Pežo citroen (Peugeot Citroen) ali i Tojota (Toyota), udvostručiće se na 4.000 evra, preneli su mediji.

Oko 350 miliona evra vlada će odvojiti firmama za razvoj ekoloških automobila, a još 450 miliona evra namenila je preduzećima za njihovu modernizaciju i razvoj, dok kredite u vrednosti 150 miliona planira za podršku kooperantima.

U zamenu za povećane subvencije, država će od fabrika automobila zahtevati da zadrže u Francuskoj proizvodne pogone, kao i istraživačke i razvojne centre i laboratorije.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...