Nova - energetski efikasna - fijesta

Izvor:   Tanjug

Ford-Evropa počela je da proizvodi u svojoj fabrici za montažu automobila u Nemačkoj novi model automobila fijesta sa, kako tvrde, najvišim nivoom energetske efikasnosti i ekoloških karakteristika.

Evropska filijala američkog Forda, kompanija Ford-Evropa, najavila je početak proizvodnje nove fijeste koja će koristiti tehnologiju ECOnetic. Mnogi tvrde da će biti energetski najefikasniji automobil u svetu.

Novo vozilo će prelaziti 100 kilometara sa 3,3 litre goriva (86,5 milja po galonu), sa emisijom ugljen-dioksida (CO2) od 87 grama po kilometru. Nova fijesta se izrađuje u Fordovoj fabrici za montažu automobila u Kelnu, u Nemačkoj.

Stiven Odel, izvršni direktor Forda za Evropu izjavio je da je fijesta već stekla visok ugled u regionu i da nudi najviši nivo energetske efikasnosti i ekoloških karakteristika.

Fijesta ECOnetic je deo najnovije Fordove tehnologije i inovacija kao što su sistemi „stani-kreni“ i takozvana pametna dopuna baterija.

Do kraja ove godine, polovina Fordovih kola koja će se prodavati u Evropi biće opremljena ECOnetic tehnologijom, čime će se kompanija potvrditi kao lider ili će se naći među najboljim ponuđačima energetski efikasnih vozila u njihovom segmentu.

Fordova ECOnetic tehnologija kombinuje kinetički dizajn sa visokotehnološkom konvencionalnim tehnologijom pogonskog sistema, ističe američki proizvođač kola.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...