Elektro-punjači na autoputu u SAD

Izvor:   Beta / AP

SAD su na deonici od severa Kalifornije postavile osam stanica za punjenje akumulatora električnih automobila. Za sada je punjenje besplatno. Brzi punjači „pune“ akumulatore za 20 minuta.

Na autoputu na zapadnoj, pacifičkoj obali SAD, u petak su postavljene stanice za punjenje akumulatora električnih automobila.

Osam stanica za brzo punjenje postavljeno je na deonici dužine 260 kilometara od severa Kalifornije od grada Kotadž Grou u Oreogonu. Stanice su postavljene kod benzinskih pumpi, restorana i motela na svakih 40-tak kilometara tako da, ako vozači s automobilima koji imaju domet do oko 100 kilometara, propuste jednu „električnu pumpu“, mogu da dođu do druge.

Za sada je punjenje besplatno, a novi brzi punjači mogu da napune akumulatore električnog vozila za 20 minuta.

Međudržavni autoput I-5 proteže se na 2.170 kilometara od kanadske do meksičke granice, a do kraja ove godine brzi punjači biće postavljeni na deonici od Kanade do Kalifornije na dužini od 550 kilometara.

Prvi „električni“ autoput u SAD nalazi se u Tenesiju gde je na međudržavnom putu, dužine 700 kilometara koji povezuje Nešvil, Noksvil i Čatanogu, prošle godine postavljeno 12 brzih elektro-punjača.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...