Japanci grade energetske gradove budućnosti

Izvor:   croenergo.eu

Japan nakon, skoro godinu dana od cunamija, ambiciozno pristupio obnovi porušenih zajednica izgradnjom energetskih gradova budućnosti

Gotovo godinu dana nakon što je snažni cunami devastirao nekoliko japanskih gradova u zemlji su odlučili započeti s izgradnjom energetskih gradova budućnosti upravo na područjima koja su bila najviše oštećena prirodnom katastrofom.

Obalne zajednice tako bi trebale postati dom prvog svjetskog mega projekta solarne elektrane u kojem će se proizvoditi električna energija za lokalne potrebe.

Grad Šiniči (Shinichi) trebao bi postati IT središte, dok će Minamisoma postati primjer inovativne gradske energetske infrastrukture korištenjem vjetroelektrana i drugih naprednih tehnologija za proizvodnju električne energije. Područje grada Ivanuma dobiti će inteligentnu solarnu mrežu, a otpad koji je nastao zbog potresa i cunamija iskoristiti će za razvoj prirodnog okoliša.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...