NIS-ove inovacije u službi potrošača

BM

Kao odgovor na aktuelne izazove kompanija NIS - kao jedan od ključnih igrača na energetskom tržištu Srbije kontinuirano radi na sprovođenju procesa digitalizacije u maloprodajnom segmentu.

Savremeno poslovanje zahteva prilagođavanje kompanija novim poslovnim trendovima u čijoj osnovi su savremene tehnologije i jedinstvena inovativna rešenja. Kao jedan od ključnih igrača na energetskom tržištu Srbije, NIS je prepoznao značaj inovacija za održivost poslovanja, svestan činjenice da kroz ulaganja u digitalne projekte obezbeđuje svoj dugoročni razvoj i nastavlja uspešan put liderstva. Tako kompanija kontinuirano radi na sprovođenju procesa digitalizacije u maloprodajnom segmentu, što predstavlja ključ u uspešnoj komunikaciji sa potrošačima na dinamičnom i zahtevnom tržištu kakvo je danas.

Upravo prilagođavajući se aktuelnim okolnostima usled pandemije virusa Covid-19, NIS je biznis projektima dodao i društveno-odgovornu komponentu i obezbedio usluge koje pored inovativnog pristupa doprinose zaštiti i očuvanju zdravlja potrošača. Između ostalog, kompanija je prvi put u Srbiji uvela inovativnu uslugu plaćanja goriva na benzinskim stanicama, bez potrebe odlaska na kasu, uz pomoć Drive.Go mobilne aplikacije. Reč je o inovativnom iskoraku i jedinstvenom pristupu koji prati najnovije svetske trendove u digitalnim tehnologijama,  dok istovremeno  u uvođenju ove usluge kompanija vidi i dodatnu meru zaštite u novonastalim okolnostima kako potrošača, tako i zaposlenih, što je za NIS prioritet.

Mobilna aplikacija Drive.Go može da se preuzme sa Google Play i Apple Store-a i jednostavna je za korišćenje. Sve što je potrebno jeste da  se prilikom registracije u samoj aplikaciji unese bankarska kartica kojom će se obavljati plaćanje. Na benzinskoj stanici, pre samog točenja goriva, potrošač pokreće Drive.Go mobilnu aplikaciju, skenira QR kod koji se nalazi na samom točionom mestu i dopuna goriva može da počne. Nakon završetka procesa točenja, potrošač izmiruje račun klikom na dugme za plaćanje u samoj aplikaciji, čime je proces točenja i plaćanja završen – brzo, jednostavno i bezbedno, bez potrebe ulaska u prodajni objekat i plaćanja na kasi.

NIS će i u narednom periodu nastaviti da brine o svojim potrošačima i da unapređuje korisnički servis o čemu govori i konstantano zalaganje kompanije da poveća broj benzinskih stanica na kojima je usluga plaćanja putem Drive.Go mobilne aplikacije dostupna. Upravo kroz sinergiju inovativnog pristupa i društvene odgovornosti NIS još jednom potvrđuje lidersku poziciju na tržištu, kako u kvalitetu usluga koje pruža, tako i u segmentu modernizacije poslovnih procesa.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...