Pančevačka rafinerija pojačava zaštitu

BM

Okončana prva faza integralne zaštite Rafinerije nafte u Pančevu. Novo rešenje onemogućava neovlašćeni ulaz i teroristički napad.

Nakon više od dve godine, uspešno je okončana prva faza implementacije integralne zaštite Rafinerije nafte u Pančevu kojom upravlja kompanija Naftna industrija Srbije a.d. (NIS). Kompanija Alarm automatika je u projektu učestvovala od faze kreiranja tehničkih rešenja prema projektnom zadatku i smernicama službe korporativne zaštite, navodi se u saopštenju na sajtu ove kompanije, koje prenosi portal Ekapija.

Razrađeno je rešenje koje će onemogućiti neovlašćeni ulaz i teroristički napad, a da se pri tome ne usporava protok vozila i protokol ponašanja na koji su ljudi navikli, a zatim i da definiše i implementira građevinske, bravarske i elektronske elemente sistema zaštite. Nakon što su definisane ugrožene tačke ulaza i analiziran promet (broj, gabariti vozila) izrađeno je idejno rešenje nove regulacije saobraćaja, koji se u načelu sastoji od integrisanog sistema barijera, rampi i semafora kojima jednostavno upravlja operater koji kontroliše vozila, odnosno od horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije i antiterorističkih barijera koje imaju sposobnost zaustavljanja teških kamiona.

U saradnji sa partnerskim firmama DBS Konsel, Termoelektro Enel i Strabag, Alarm automatika je isporučila opremu za videonadzor, kontrolu pristupa, LPR kamere i zaštitu perimetra.

Svi sistemi tehničke zaštite su integrisani putem u Alarm automatici razvijenog ABSistemDCi® softvera i njima se upravlja centralizirano iz operativnog centra rafinerije.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...