Efikasnija Teslina baterija za auta na struju

M.L.

„Teslina” nova baterija izjednačiće cene elektromobila sa cenama automobile na benzinski pogon.

Najveći svetski proizvođač elektromobila, američka kompanija „Tesla” počeće krajem ove ili početkom iduće godine da u svoja vozila ugrađuje nove baterije, sa znatno dužim rokom trajanja, koje će, kako javja Rojters, sniziti cene elektromobila na nivo vozila na benzin.

Direktor „Tesle”, Ilon Mask (Elon Musk) već je najavljivao skorašnji, izraziti napredak u baterijskim tehnologijama. Prema izvorima Rojtersa, s novom baterijom automobile na električni pogon će moći da pređu oko milion milja, tj. 1.600.000 kilometara.

Zahvaljući novoj bateriji ova kompanija bi mogla da prodaje elektromobile po cenama koje imaju automobile na bezinski pogon ili, čak, još jevtinije.

Novu bateriju imaće najpre „model 3”, namenjen kineskom tržištu. Kasnije, još usavršenije verzije biće ugađivane i u auta „Tesle”, koja će se prodavati na američkom i drugim tržištima u svetu.

Kompanija „Tesla” je, inače, još prošle godine počela proizvodnju svog Modela 3 u svojoj novoj velikoj fabrici u Šangaju.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...