Većina Nemaca neće elektromobile

M.L.

Nemci, uglavnom, skeptični prema automobilima na struju – smatraju da su skupi i nepraktični.

Većina Nemaca ima skeptični stav prema elektromobilima i smatra ih za skupe i nepraktične. To proizlazi iz istraživanja koje je ovih dana sprovela konsalting kompanija EY na uzorku od oko 2.000 ispitanika.

Kako prenosi nemačka novinska agencija DPA, skoro dve trećina anketiranih su odgovorili da oni sada ne bi hteli da kupe automobil koji troši električnu energiju. Kao glavni razlog označavaju mali radijus kretanja, a odmah zatim, s malom razlikom, njihovu visoku cenu. Treći razlog po značaju jeste dugo vreme punjenja baterija elektromobila.

Nemci su, prema ovom istraživanju, skeptici i prema tkzv autonomnim automobilima (bez vozača), jer oni kod njih izazivaju sumnje u bezbednosti i razna etička pitanja, kao i nedoumice oko odgovornosti za štete.

Skoro polovina ispitanika odbija čak da uopšte sedne u ovakvo vozilo. A delimično autonomni auto, u kome vozač može delimično učestvovati u upravljanju vozilom, odbacuju 30 odsto ispitanika.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...