Studenti ETF-a predstavili ministru Antiću uređaj za skladištenje energije

BM

tim studenata beogradskog ETF-a, okupljen u organizaciji H – Brigdes, predstavio je Aleksandru Antiću, ministru rudarstva i energetike svoj projekat za skladištenje energije, sa kojim su pobedili na međunarodnom takmičenju International Future Energy Challenge – IFEC u SAD i plasiralise u finale, koje će biti održano u julu ove godine u Pekingu.

Delegacija tima studenata Elektrotehničkog fakulteta (ETF) Univerziteta u Beogradu sa Odseka za energetiku predstavila je danas , ministru rudarstva i energetike, Aleksandru Antiću uređaj koji se koristi u delu sistema za skladištenje energije.

Ideja tima srpskih studenata ETF-a, okupljenih u studentskoj organizaciji H – Brigdes je da njihov izum nađe primenu u industriji jer, zahvaljujući pouzdanosti može se koristi u sistemima za besprekidno napajanje – u bolnicama, svim zdravstvenim ustanovama, i ostalim sistemima, koji ne smeju da ostanu bez napajanja energijom. Uređaj, u odnosu na druge u svetu, ima komparativnu prednost - veoma je kompaktan a fizički je mali u odnosu na snagu koja se koristi. Mogao bi da se upotrebljava za brzo punjenje baterija, a efikasan je jer, pri korišćenju nema mnogo gubljenja energije.

Studentska organizacija H – Brigdes se na međunarodnom takmičenju International Future Energy Challenge – IFEC, održanom u SAD, plasirala u finale, koje će biti održano u julu ove godine u Pekingu. Tim predvode prof.dr. Slobodan Vukosavić, i doktorant ETF-a, Aleksandar Milić.

Studenti su na sastanku upoznali ministra sa svim detaljima projekta, sa kojim će srpski tim nastupiti u finalu tog takmičenja.

„Želim da podržim inovativne ideje mladih u Srbiji i da im pomognem da ih realizuju, jer će na taj način doprineti razvoju celokupne zajednice. Vlada Republike Srbije čini maksimalne napore da naše mlade ljude zadrži u zemlji i omogući im uslove za uspešan rad i sigurnu budućnost. Srbija je njihova država i to je mesto na kojem bi trebalo da stvaraju i doprinose društvenom i privrednom razvoju“, kazao je Antić, obećavajući da će, kao resorni ministar, “duboko uveren u siguran uspeh srpskog petnaestočlanog tima” lično podržati studente ETF-a za odlazak na ovo prestižno svetsko takmičenje.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...