NIS zove akademce na studentsku praksu

Talentovani i ambiciozni akademci se za NIS Calling studentsku praksu u NIS-u mogu prijaviti do 26. februara.

Ovogodišnji konkurs za NIS Calling studentsku praksu otvoren je do 26. februara 2020. godine. Detaljnim procesom selekcije biće odabrano ukupno 80 studenata, a praksa će se odvijati u tri ciklusa.

U toku su prijave za prvu grupu učesnika, njih 20, koji će praksu u NIS-u započeti u aprilu. Mesta održavanja prakse su Beograd, Novi Sad, Zrenjanin i Pančevo. Svi zainteresovani više informacija o programu i načinu apliciranja mogu da pronađu na sajtu kompanije NIS: https://www.nis.eu/nis-calling.

Na konkurs mogu da se jave studenti sledećih obrazovnih profila: organizacione nauke, zaštita životne sredine i zaštita na radu, tehničke nauke, pravni, ekonomski, mašinski, rudarsko-geološki, prirodno-matematički, elektrotehnički i tehnološki fakultet. U ovom ciklusu programa NIS Calling učesnicima je omogućeno da praksu obave u gotovo svim sektorima kompanije: Prodaji, Finansijama, IT-u, Marketingu, Nabavci, HSE-u, Preradi nafte, Naftnim i tehničkim servisima, Istraživanju i proizvodnji nafte i gasa, Funkciji za strategiju.

NIS i ove godine nastavlja tradiciju stručnih praksi za najtalentovanije i najambicioznije studente. Kako bi im omogućila više fleksibilnosti za praksu, kompanija je 2019. godine pokrenula novi koncept programa NIS Calling, koji se zasniva na 320 sati prakse koju odabrani studenti mogu da iskoriste tokom tri meseca i usklade ih sa obavezama na fakultetu. Ovaj program omogućava studentima treće, četvrte i pete godine studija (master ili apsolventske), svežim diplomcima, kao i državljanima naše zemlje koji studiraju u inostranstvu, da tokom različitih sezona u godini konkurišu za praksu u NIS-u, u skladu sa traženim pozicijama.

Svaki student će imati svog mentora koji će pratiti njegov razvoj i biti mu oslonac i podrška tokom adaptacije na novu poslovnu sredinu i realizacije svih aktivnosti. Pored praktičnog angažovanja, učesnici će imati šansu i da se dodatno obrazuju i razviju svoje veštine u okviru Korporativnog univerziteta kompanije NIS, čiji su gostujući predavači najugledniji stručnjaci iz zemlje iz sveta. Učesnicima programa NIS Calling kompanija će pokriti troškove prevoza i ishrane u okviru kompanijskih restorana.

U prvoj, prošlogodišnjoj, sezoni programa NIS Calling praksu u NIS-u je prošlo 60 odabranih studenta, od preko 2.000 prijavljenih, a desetoro je zasnovalo radni odnos u NIS-u.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...