Specijalna zahvalnica NIS-u od Srpskog hemijskog društva

BM

Za nas podrška nauci i mladim ljudima prestavlja strateško opredeljenje i naša kompanija nastoji da uvek usmeri deo novca koji zaradi na podršku nauci, školama, fakultetima, društvima, kao što je Srpsko hemijsko društvo., rekao je Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a, zahvaljujući Srpskom hemijskom društvu na specijalnoj zahvalnici.

Stalna ulaganja u unapređenje kvaliteta obrazovanja u Srbiji, adaptacija i rekonstrukcija 30 računarskih učionica i 20 laboratorija za fiziku i hemiju, podrška organizaciji 34 srpske i međunarodne olimpijade znanja iz oblasti prirodnih nauka… samo su neki od povoda da kompaniji NIS i njenom programu „Energiji znanja“ danas u prostorijama SANU-a bude uručena specijalna zahvalnica Srpskog hemijskog društva. U ime NIS-a priznanje je primio Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora i direktor Funkcije za spoljne veze, odnose sa državnim organima i PR.

Svečanosti su prisustvovali  predstavnici Univerziteta u Beogradu, Srpske akademije nauka i umetnosti, a na ovoj svečanosti specijalna priznanja uručena su najboljim studentima, profesorima i učesnicima međunarodnih hemijskih olimpijada koji su osvojili priznanja na tim takmičenjima.

Ovom prilikom Vadim Smirnov izrazio je zadovoljstvo što je kompanija NIS dobila priznanje i naglasio značaj ulaganja kompanije u nauku.

„Veliko je zadovoljstvo biti na ovakvom skupu, gde miriše na nauku, na bolju budućnost. Drago mi je da je kompanija NIS deo te budućnosti. Za nas podrška nauci i mladim ljudima prestavlja strateško opredeljenje i naša kompanija nastoji da uvek usmeri deo novca koji zaradi na podršku nauci, školama, fakultetima, društvima, kao što je Srpsko hemijsko društvo. Znam da vaše društvo ima čime da se ponosi, sjajnim rezultatima kao što su 18 osvojenih medalja na međunarodnim takmičenjima i veoma sam ponosan ako smo samo malim delom kao kompanija pomogli tome. Istakao bih da će naša kompanija nastaviti i dalje da ulaže u mlade i njihovo obrazovanje, jer su to oblasti na kojima se temelji budućnost“, istakao je Smirnov.

Sladic-Smirnov

Prof. dr Dušan Sladić i Vadim Smirnov

Na svečanosti se obratio i potpredsednik Srpskog hemijskog društva prof. dr Dušan Sladić, koji je govorio o aktivnostima Društva u 2018. godini i naglasio značaj podrške domaćih institucija, sa posebnim naglaskom na kompaniju NIS i njen dugogodišnji doprinos radu ovog društva.

Srpsko hemijsko društvo jedno je od naših najstarijih naučnih društava, deveto najstarije hemijsko društvo u Evropi, a deseto u svetu. Organizator je mnogobrojnih međunarodnih i nacionalnih naučnih skupova na kojima je radove predstavilo i 12 nobelovaca.

Kompanija NIS već godinama podržava škole, fakultete, naučne i obrazovne ustanove širom Srbije. Za doprinos razvoju obrazovanja NIS je postao prva kompanija koja je dobila “Svetosavsku nagradu” koju dodeljuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, a kompanija će i u narednom periodu nastaviti da podržava unapređenje kvaliteta obrazovanja u Srbije, kao i mlade talente.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...