Olimpijade znanja iz fizike, matematike, hemije i ruskog jezika iznedrile pobednike

BM

Na svečanosti u poslovnom centru NIS-a u Novom Sadu sinoć su proglašeni pobednici Olimpijade znanja iz ruskog jezika, Srpske hemijske olimpijade, Srpske fizičke olimpijade i Srpske matematičke olimpijade za 2018. godinu.

U poslovnom centru NIS-a u Novom Sadu sinoć je održana svečanost na kojoj su proglašeni pobednici Olimpijade znanja iz ruskog jezika, Srpske hemijske olimpijade, Srpske fizičke olimpijade i Srpske matematičke olimpijade za 2018. godinu u okviru NIS-ovog programa Energija znanja.

Ovogodišnji pobednici Srpske matematičke Olimpijade, koji će Srbiju predstavljati na Međunarodnoj olimpijadi u Rumuniji su: Aleksa Milojević, Pavle Martinović, Jelena Ivančić, Vladimir Viktor Mirjanić i Igor Medvedev.

Tim Srbije koji će se takmičiti na Međunarodnoj olimpijadi znanja iz fizike u Portugalu su Igoru Medvedev, Dimitrije Pavlov, Bogdan Stanojević, Novak Stanojević i Marko Medvedev. Na Međunarodnoj olimpijadi znanja iz hemije, koja se ovog leta održava u Češkoj i Slovačkoj učestvovaće: Nikola Knežević, Igor Topalović, Andrej Kovačević, Marko Beslać i Bogdana Đorđević.

U okviru afirmacije ruskog jezika među učenicima NIS, takođe, već šest godina organizuje Olimpijade znanja iz ruskog jezika. Ove godine takmičenje je održano u pet kategorija, a apsolutni pobednici su Mihajlo Vučić, Milica Jakovljević i Mila Damjanović.

Svečanosti je prisustvovao Aleksandar Pajić, pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Snežana Lakićević, savetnica zamenika generalnog direktora i direktora Funkcije za spoljne veze, odnose sa državnim organima i PR, Olga Golubeva, načelnica odeljenja za obrazovanje u Ruskom domu, Ljiljana Marković, dekan Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Biljana Abramović, ispred Univerziteta u Novom Sadu, predstavnici ruske škole pri ambasadi Ruske Federacije u Beogradu, predstavnici Društva fizičara, matematičara hemiičara Srbije i Univerziteta Lobačevski iz Nižnjeg Novgoroda iz Rusije.

Povodom svečanog proglašenja pobednika mladih Olimpijaca priređen je i bogat muzički program, nastupali su hor Gimnazije Jovan Jovanović Zmaj i „Lola klasik Trio-trio flauta“.

Vodeći se motom da je ulaganje u mlade, ulaganje u budućnost, NIS kroz program Energija znanja već šestu godinu zaredom organizuje Olimpijade znanja iz ruskog jezika, matematike, hemije i fizike. U okviru ovog programa, kompanija aktivno ulaže u mlade talente, ali i sarađuje sa obrazovnim i naučnim institucijama kako u Srbiji, tako i u inostranstvu i time doprinosi unapređenju sistema obrazovanja i naučno-istraživačkog rada. Tako je do sada održano 33 Olimpijade znanja i pružena je šansa talentovanim pojedincima da učestvuju na međunarodnim olimpijadama iz matematike, fizike, hemije i ruskog jezika širom sveta. Naši takmičari do sada osvojili 64 medalje, od čega 23 medalje na Međunarodnoj fizičkoj Olimpijadi, 25 medalja na Međunarodnoj matematičkoj Olimpijadi, 16 medalja na Međunarodnoj hemijskoj olimpijadi.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...