Evolucija energije na Festivalu nauke

BM

Najveća regionalna naučna smotra – Festival nauke okuplja radoznale mlade istraživače i zaljubljenike u nauku uz podršku NIS-a, kompanije koja učesniicma i posetiocima predstavlja temu evolucija energije.

Festival nauke, koji se i ove godine održava uz  podršku kompanije NIS, po deseti put okuplja na Beogradskom sajmu radoznale mlade istraživače i zaljubljenike u nauku. Pod sloganom „Čista desetka“, ova najznačajnija regionalna naučna manifestacija trajaće do 18. decembra.

Četvrtu godinu zaredom NIS je generalni sponzor Festivala nauke, naučne smotre koja svoj jubilej obeležava uz učešće više stotina naučnika i naučnih demonstratora, spremnih da svet nauke posetiocima približe na zanimljiv i zabavan način.

Više od 50 postavki, koje garantuju dobru naučnu zabavu i avanturu biće predstavljeno na ovogodišnjem Festivalu nauke, a među njima i interaktivna i edukativna postavka kompanije NIS, koja ove godine razvija temu evolucije energije. Kroz naučne eksperimente, tematske radionice, kao i interaktivni prikaz naučnih zanimljivosti NIS će dočarati prisutnima značaj i pozitivan uticaj obnovljivih izvora energije na životnu sredinu, a predstaviće i svoja dostignuća i projekte koji doprinose energetskoj efikasnosti i poslovanje uz strogo poštovanje ekoloških principa.

NIS-festival-nauke-2

Namena i značaj osnovnih izvora čiste energije biće u fokusu ovogodišnje postavke kompanije NIS, koja, kao jedna od vodećih energetskih kompanija u regionu, posebnu pažnju poklanja održivom razvoju i zelenoj energetici.

„Festival nauke svojim konceptom i sadržinom u potpunosti obuhvata sve vrednosti koje i sami nastojimo da promovišemo, a to su obrazovanje, nauka i negovanje pravih vrednosti kod mladih. Svesni značaja naučno-obrazovnih projekata i potrebe da što većem broju mladih pružimo šansu da pronađu sebe kroz nauku nastavićemo da ulažemo u ovakve i slične projekte“, izjavila je Sanja Lubardić, zamenik generalnog direktora i direktor Funkcije za odnose sa javnošću i komunikacije NIS-a.

Kao kompanija koja se oslanja na primenu novih tehnologija i inovacija u svim oblastima svog poslovanja NIS je prepoznao značaj Festival nauke kao manifestacije koja je posvećena promociji nauke i obrazovanja. U skladu sa korporativnim sloganom „Budućnost na delu“, NIS tradicionalno podržava projekte i inicijative koji doprinose razvoju naučnog potencijala zajednice u kojoj kompanija  posluje.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...