Najnovije vesti

MEMORANDUM O FULBRAJT PROGRAMU

BEOGRAD - Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić i ambasador SAD u Beogradu Majkl Kirbi potpisali su danas Memorandum o razumevanju o Fulbrajt programu akademske razmene koji se u Americi smatra jednim od najprestižnijim.

ZAKON ZA JEFTINIJE UDŽBENIKE

BEOGRAD - Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Srđan Verbić izjavio je danas da očekuje da novi Zakon o udžbenicima bude usvojen u parlamentu "u narednim nedeljama" i da će, nakon toga, udžbenici biti jeftiniji.

IZBORI U REDOVNOM ROKU

BEOGRAD - Da imam bilo kakvu nameru da lično Bojana Pajtića smenjujem sa mesta predsednika Vlade Vojvodine dovoljno bi bilo da se poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ne pojave na bilo kojoj sednici skupštine, izjavio je lider LSV Nenad Čanak koji smatra da će pokrajinski izbori biti u redovnom roku.

UKINUT PRITVOR DVOJICI SRBA

KOSOVSKA MITROVICA - Ukinut je pritvor dvojici Srb, koji su na osnovu odluke tužioca bili pritvoreni 48 sati, nakon nestanka 17-godišnjeg Albanca u severnoj Mitrovici, izjavio je danas advokat Kaplan Baruti.

BAČENA EKSPLOZIVNA NAPRAVA

ZUBIN POTOK - Nepoznata osoba bacila je u utorak oko 23 časa eksplozivnu napravu na parking prostor policijske stanice u Zubinom Potoku, niko nije povređen ali je pričinjena materijalna šteta.

ZAROBLJENI U POPULIZMU

BEOGRAD - Vlada Srbije zarobljena je u populizmu, tumara od istraživanja do istraživanja, od obećanja do obećanja, ocenio je zamenik šefa Poslaničke grupe Demokratske stranke (DS) Dejan Nikolić, koji smatra da je Vlada politiku pretvorila u procente podrške, a agresivnom propagandom krije sopstvenu nesposobnost.

SRBIJA ZNA ŠTA JE ČEKA

BEOGRAD - Uslovi i kriterijumi za napredak u evropskim integracijama su potpuno jasni i definisani unapred, nema nikakvih novih uslova i to srpski zvaničnici znaju, ocenila je za Danas Maja Kocijančić, portparolka visoke predstavnice Evropske unije (EU) za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini.

DALEKO OD TOLERANTNE ZEMLJE

BEOGRAD - Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić izjavila je da je, pored zadovoljavajućeg pravnog okvira, diskriminacija u Srbiji široko rasprostranjena, a najdiskriminisaniji su žene, Romi, osobe sa invaliditetom, siromašne i stare osobe.

SARADNJA INTERES SRBIJE I TURSKE

ANKARA - Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković, koja će se drugog dana posete Ankari sastati sa premijerom Turske Ahmetom Davutogluom, poručila je da njena poseta svedoči o želji za unapređenjem odnosa i predstavlja korak ka intenziviranju saradnje na političkom i ekonomskom planu, kao i na nivou parlamenata.

VELIKA NERVOZA S OBE STRANE IBRA

BEOGRAD - Direktor vladine Kancelarije za saradnju s medijima Milivoje Mihajlović izjavio je da incidente na Kosovu i Metohiji sa obe strane Ibra povezuje velika nervoza, da Albanci pokušavaju da opstruiraju briselske dogovore i da će tako biti dok god se incidenti budu završavali bez istrage.