Najnovije vesti

NEMOGUĆ POVRATAK IZBEGLICA

BUDIMPEŠTA - Mađarska vlada je danas saopštila da će joj "verovatno biti nemoguće" da primi nazad izbeglice koje su prošle kroz Mađarsku na putu ka Nemačkoj.

DESNIČARSKA ORGANIZACIJA

BERLIN - Nemačko tužilaštvo je danas saopštilo da je optužilo tri muškarca i jednu ženu zbog formiranja desničarske terorističke oranizacije i planiranje napada.

POKLONI ZA DECU

SMEDEREVO - Gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović uručila je danas novogodišnje paketiće deci iz Ustanove za dnevni boravak dece, mladih i odraslih osoba sa smetnjama u razvoju "Sunce" iz tog grada.

SASTANCI SA AMBASADORIMA

BEOGRAD - Ministar privrede Srbije Željko Sertić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Majkla Kirbija i zahvalio mu za pomoć američke vlade Srbiji, posebno u stvaranju povoljnijeg poslovnog ambijenta i privlačenju investitora iz SAD.

POMOĆ U HRANI I HIGIJENI

BEOGRAD - Crveni krst Beograda svakodnevno od devet do 15 časova deli pomoć u hrani i sredstvima za higijenu migrantima oko Autobuske i Železničke stanice.

POMEN UBIJENOJ KOLEGINICI

KRAGUJEVAC - Zdravstveni radnici Kliničkog centra Kragujevac (KCK) podržali su danas u 13 sati protest šabačkih kolega pod nazivom "Pet minuta ćutanja za pravo na život i rad", povodom svirepog ubistva medicinske sestre Ljubinke Popović u Domu zdravlja u Šapcu.

ŠTAJNMAJER OSUDIO NASILJE

BERLIN - Ministar inostranih poslova Nemačke i predsedavajući Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Frank Valter Štajnmajer osudio je danas teroristički napad u Istanbulu i uputio izraze saučešća porodicama i prijateljima žrtava.

NIJE BILO PROPUSTA NADLEŽNIH

BEOGRAD - Ubistvu medicinske sestre na radnom mestu u Šapcu nisu doprineli nikakvi posebni propusti u radu Doma zdravlja, policije ili drugih javnih službi, jer je svako radio svoj posao na savestan način, pokazali su rezultati hitnog postupka kontrole koje je posle tragedije sproveo Zaštitnik građana, saopšteno je danas iz njegove kancelarije.

DOGOVORI TEK PREDSTOJE

SUBOTICA - Savez vojvođanskih Mađara (SVM) saopštio je danas da će opštinske organizacije te stranke formulisati predloge za stupanje u koaliciju sa strankama Mađara u Vojvodini za predstojeće izbore koje će potom razmatrati Predsedništvo i Savet SVM i doneti konačnu odluku.

BLAGOSLOV PREMIJERA ZA HRAM

BEOGRAD - Sa velikim zadovoljstvom bih obnovio Kalmički hram u Beogradu, za koji sam čuo da je prvi budistički u Evropi, i za to sam dobio blagoslov premijera, izjavio je za Sputnjik američki glumac Stiven Sigal.