Najnovije vesti

VUJOVIĆ: DIJALOG O FINANSIJAMA

BEOGRAD - Vlada Srbije je posvećena reformi javnih finansija koja je kičma svih drugih reformi, izjavio je danas ministar finansija Srbije Dušan Vuković na dijalogu o upravljanju javnim finansijama.

POZIV VUKOSAVLJEVIĆU

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) poziva ministra kulture i javnog informisanja Vladana Vukosavljevića da se lično zauzme da se konačno nešto učini za bezbednost novinara u Srbiji i da se svaka pretnja i fizički nasrtaj na njih ozbiljno shvati.

FINALE NA OTVORENOM S MEHTOM

BEOGRAD - Maestro Zubin Mehta, najveći dirigent današnjice, specijalni je gost koncerta na otvorenom Beogradske filharmonije, 25. juna, na lokaciji gde će biti buduća zgrada filharmonije, u blizini Palate Srbija.

IZMEĐU BRISELA I MOSKVE

BEOGRAD - Srbija nije formalno, u Skupštini Srbije, usvojila strategiju i ciljeve spoljne politike vidi se da su odnosi u regionu i napredak u procesu evropskih integracija nesporni prioriteti, ali i unapređenje odnosa sa Rusijom, ocenila je predsednica Foruma za međunarodne odnose Evropskog pokreta u Srbiji Jelica Minić.

KORISTITI PASARELU

BEOGRAD - Preduzeće Infrastruktura železnice Srbije apelovala je na stanovnike naselja "25. maj" da koriste pešačku pasarelu, a ne da prugu prelaze korišćenjem nelegalnih prelaza na sedam koloseka.lj/

DS: MANOJLOVIĆ I ČINJENICE

BEOGRAD - Demokratska stranka smatra da nije posao političkih stranaka da komentariše odluke žirija „Sterijinog pozorja“, ali da reakciju zahtevaju "zlonamerne izjave" predsednika žirija festivala Mikija Manojlovića, koji je DS optužio da je nanela „najveću štetu kulturi“, pozivajući se na zakone usvojene 2016. ili na onaj koji i ne postoji.

MITROVIĆ:NEKO TI JE LOŠE PREVEO

BEOGRAD - Svojim bliskim saradnicima si rekao da te Amerikanci guraju u politiku i obračun, ali sam siguran da ti je neko loše preveo i, ako ti je neko pomenuo obračun, sigurno je mislio na završni račun ili na obračun neplaćenih poreza, a ne na medijski obračun, ističe vlasnik Pinka Željko Mitrović u Otvorenom pismu predsedniku AMG Aleksandru Rodiću.

BEZ NAZNAKA ZAGAĐENJA

BEOGRAD - Prema izveštaju Gradskog zavoda za javno zdravlje, koji na dnevnom nivou vrši monitoring u deponiji u Vinči, nema naznaka da ima bilo kakvog povećanja zagađujućih materija u vazduhu i nisu prekoračene gornje granice, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović.

OBJAVLJENE FOTOGRAFIJE NAPADAČA

BEOGRAD - Dnevni list Danas objavio je danas na naslovnoj strani fotografije do kojih je došao, a koje potvrđuju da se jasno vidi nasilje nad novinarkom Danasa Lidijom Valtner, Markom Radosavljevićem, učesnikom protesta "protiv diktatire" i fotoreporterom Milutinom Markovićem 31. maja u danu polaganja zakletve novog predsednika Aleksandra Vučića.

PREMIJER, ALI NE MINISTAR?

BEOGRAD - Ukoliko lider socijalista Ivica Dačić bude izabran za premijera, velika je verovatnoća da neće zadržati i resor spoljnih poslova, saznaju Novosti.