Najnovije vesti

MASOVNI PROTESTI PROTV ORUŽJA

VAŠINGTON - Ogorčeni učestalim pucnjavama u školama, stotine hiljada Amerikanaca izaći će u subotu na ulice na protest protiv vatrenog oružja.

SEĆANJE NA POLICAJCE

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović položio je danas, u ulici Kneza Miloša u Beogradu, venac na spomen - ploču pripadnicima MUP koji su poginuli u NATO bombardovanju 1999. godine i poručio da je obaveza svih da pamte njihovu žrtve.

SIGURNA NEGATIVNA OCENA

BEOGRAD - Ukoliko Ministarstvo pravde Srbije zatraži mišljenje Venecijanske komisije na ovakav tekst izmena Ustava Srbije u oblasti pravosuđa, može zasigurno očekivati negativnu ocenu, izjavio je za N1 profesor Pravnog fakulteta u Beogradu Tanasije Marinković.

SRBIJA NE ŽELI SUKOBE

BEOGRAD - Sve naše žrtve i uništena zemlja agresijom NATO zemalja obavezuju sve nas koji danas vodimo Srbiju da nikada više ne dozvolimo da ponovo urušimo svoju budućnost i uđemo u sukob sa najmoćnijim zemljama sveta, poručila je danas potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović istakla da je Srbija danas drugačija i ne želi sukobe.

OSTATAK ZEMLJE PROPADA

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) postavlja pitanje predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić zašto je na poslednjoj sednici njenog kabineta doneta odluka o izdvajanju sredstava iz budžetske rezerve za potrebe grada Beograda i ocenjuje da članovi Vlade nemaju razumevanja za sve delove Srbije i da je u fokusu njihove pažnje samo grad Beograd.

DUČIĆ: DUG PRECIMA VRAĆAM MIROM

BEOGRAD - Osećam dug zahvalnosti prema svojim precima koji su emigrirali u SAD početkom prošlog veka, a ako u sledećih devet meseci mogu da vratim taj dug, učiniću to održavanjem mira i sigurnosti, izjavio je listu Politika novopostavljeni komandant Američkog kontigenta Kfora na Kosovu, srpskog porekla Nik Dučić i dodao da je privilegija biti na Kosovu.

19 GODINA OD NATO BOMBARDOVANJA

BEOGRAD - Danas se navršava 19 godina od početka NATO bombardovanja. koje je trajalo 78 dana, tačan broj žrtava nikada nije utvrđen, a procenjuje se da je reč o 1.200 do 2.500 ljudi, i materijalnoj šteti više od desetina milijardi dolara.

MLADI NASTAVILI SA POBEDAMA

GIBRALTAR - U šestom kolu kvalifikacija za prvenstvo Evrope, mlada fudbalska reprezentacija Srbije, igrači do 21 godine, pobedila je večeras na gostovanju u Gibraltaru domaću selekciju sa 6:0 (3:0) i zadržali stopostotan učinak.

GRAĐANI NAJVEĆI SAVEZNIK

BRISEL - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je predstavnicima Evropske unije (EU), na zajedničkom sastanku sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, predočio da cela situacija sa formiranjem Zajednice srpskih opština (ZSO) neće lako da se završi, iako je dogovorena Briselskim sporazumom.

NEUSPEŠNA PROVERA

TORINO - U okviru priprema za prvenstvo sveta u Rusiji, fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je večeras u Torinu od Maroka sa 2:1 (2:1).